želatina: 3 valgomųjų šaukštų (+ 100-150 mililitrų vandens išbrinkinimui - kad apsemtų ir dar šiek tiek, kad turėtų iš ko brinkti)
cinamonas: torto viršaus užbarstymui (arba kokie vaisiai/uogos)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių želatiną užpilame su vandeniu bei paliekame išbrinkti, kol bus atliekama visa kita.
2. Tuomet sausainius sutrupiname bei smulkiai sumalame (arba su kokiu kočėlu maišelyje sudėjusios padaužome). Riešutus pakepiname bei stambokai sumalame arba peiliu pasmulkiname.
3. Sviestą ištirpiname bei sumaišome su sausainiais ir riešutais. Tortinę (21-24 centimetrų skersmens) nuimamais kraštais išklojame su folija (rekomenduoju dugną bei šonus išsikirpus iškloti atskirai, kad gražiai ir lengvai nusiimtų nuo šonų).
4. Beriame sausainių, riešutų bei sviesto biraliukus ir gerai paspausdamos suformuojame torto pagrindą ir šonus (pagrindui "supresuoti" aš tiesiog panaudojau medinį bulvių grūstuvą :), o šonams - šaukštą). Pastatome į šaldytuvą.
5. Tada išbrinkusią želatiną pakaitiname, kad ištirptų bei paliekame vėsti, kol bus atliekami tolimesni veiksmai.
6. Maskarponę bei kondensuotą pieną gerai sumaišome (rekomenduotina, kad abu būtų kambario temperatūros - lengviau išsimaišys, bet jeigu geram sumaišymui naudojamas kokteilinis mikseris, tai nėra jokio skirtumo).
7. Įmaišome medų (jeigu ne skystas, tai truputį pakaitiname, kad suskystėtų) ir gerai atšaldytą bei iki standumo išplaktą grietinėlę. Supilame pravėsusią ištirpintą želatiną bei viską iki vientisumo išmaišome (itin padeda kokteilinis mikseris).
8. Supilame ant sausainių pagrindo, pabarstome cinamonu (arba barstome prieš patiekdami - ne visi cinamoną mėgsta) bei statome į šaldytuvą sustingimui (mažiausiai 3 valandoms).
Palma
Atsakyti