Labai skanus šokoladinis tinginio tortas

2019-04-04 Autorius Lithuanian in the USA

Labai skanus šokoladinis tinginio tortas
Labai gardus bei ganėtinai nesudėtingai pagaminamas tortas, kuris tikrai pasiseks net ir tiems, kas šiaip tortų gaminti nemėgsta. Tai yra kiek kitoks lietuviško tinginio variantas, kurį visiškai paprastai galite paversti į tortą. Nors įprastai tinginį gaminu su kondensuotu pienu, bet šis variantas gaunasi dar pigesnis, nes vietoje kondensuoto pieno (arba paprasto pieno) yra naudojamas vanduo. Skonis nuo to tikrai visai nenukenčia, net priešingai – labiau jaučiasi šokoladas ir kakava, kurie šį tortą paverčia tikrai šokoladiniu. Torto dekoravimą palikau Jūsų norams ir fantazijai. Aš pati tortą papuošiau labai paprastai – naudojau kokoso drožles, kapotus migdolus bei braškes. 

Ingredientai

    • paprasti sausainiai: 700 gramų
    • graikiniai riešutai: 1 mažos saujos
    • migdolo riešutai: 1 mažos saujos
    Kakaviniam sirupui:
    • cukrus: du trečdaliai stiklinės (1 stiklinė - 240 mililitrų)
    • nesaldi kakava: 0,5 stiklinės
    • vanduo: 1 stiklinės
    • sviestas: 150 gramų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilinis cukrus)
    Šokoladiniam glaistui:
    • plakamoji grietinėlė: 0,5 stiklinės
    • juodas šokoladas: 120 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kakavinis sirupas: Nedideliame puode sumaišykite cukrų su kakava, puodą užkaiskite ant vidutinio kaitrumo ugnies bei pamažu įmaišykite vandenį. Maišykite, kol nelieka gumuliukų. Tuomet sudėkite sviestą, įpilkite vanilės ekstrakto bei kaitinkite, kol sviestas ištirps bei sirupas užvirs. Ugnį sumažinkite iki silpnos, kaitinkite maždaug 10 minučių nuolatos maišydamos, kol sirupas sutirštės. Paskui palikite sirupą atvėsti maždaug pusvalandžiui.
  2. 2. Riešutus sukapokite, sudėkite į sausą keptuvę bei kaitinkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, vis pamaišydamos, kol riešutai apskrus iš visų pusių (maždaug 3-4 minutes).
  3. 3. Tuomet viename dubenyje sulaužykite sausainius, sumaišykite su riešutais, užpilkite atvėsusiu sirupu bei gerai išmaišykite.
  4. 4. Ant išardomos apvalios kepimo formos dugno (aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens) patieskite kepimo popierių, sudėkite masę su sausainiais, išlyginkite paviršių bei uždenkite su maistine plėvele. Tortą dėkite į šaldytuvą maždaug 30-40 minučių sustingti.
  5. 5. Šokoladinis glaistas: Šokoladą sulaužykite bei sudėkite į indelį. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, kaitinkite, kol vos pradės virti, tuomet supilkite ant šokolado gabaliukus ir maišykite, kol gausite vientisą glaistą. Palikite atvėsti maždaug 20 minučių.
  6. 6. Šokoladinį glaistą užpilkite ant torto, išlyginkite paviršių bei uždenkite su maistine plėvele. Palikite tortą stingti šaldytuve mažiausiai 3 valandoms, o dar geriau per visą naktį.
  7. 7. Dekoruokite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau tinginio tortų receptų rasite: Tinginio tortai.
Labai skanus šokoladinis tinginio tortas
Želė tortas su migdoliniu pagrindu ir rikota
(1)
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)