Nerealus šokoladinis - karamelinis tortas su maskarpone ir rududu

2021-01-04 Autorius Lithuanian in the USA

Nerealus šokoladinis - karamelinis tortas su maskarpone ir rududu
Tai superinis šokoladinis-karamelinis tortas su maskarpone bei rududu, kuriam pagaminti reikia vos 6 ingredientų. Atrodo kaip taip gali būti? Bet Jūs pabandykite ir įsitikinsite, kaip viskas puikiai gaunasi. :)

Ingredientai

    • trapūs saldūs sausainiai: 200 gramų (tik ne "Gaidelio")
    • sviestas: 50 gramų
    • maskarponė: 250 gramų
    • konditerinis juodas šokoladas: 300 gramų
    • "Rududu" karamelė: 4 kupinų valgomųjų šaukštų
    • 30 ar 35% riebumo grietinėlė: 400 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ištirpiname mikrobangėje.
  2. 2. Sausainius sutrupiname iki smulkių trupinių (galite smulkinti su smulkintuvo pagalba arba įdėti į švarų virtuvinį rankšluostuką ir sumušti kočėlu).
  3. 3. Tada sviestą sumaišome su trupiniais ir padengiame išardomos tortinės (26-28 centimetrų skersmens) dugną ir šiek tiek kraštus.
  4. 4. Dedame į šaldytuvą sustingti, kol gaminsime torto įdarą.
  5. 5. Grietinėlę išplakame iki standžios masės (tik neperplakame!). Atsargiai sumaišome grietinėlę su maskarponės sūriu, kol neliks gumuliukų ir padaliname masę į du indus.
  6. 6. Vieną grietinėlės-maskarponės masės dalį sumaišome su karamele, kol neliks gumuliukų (jeigu karamelė itin kieta, galite šiek tiek pašildyti mikrobangėje, kol suminkštėja).
  7. 7. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje: užkaiskite puodą su pora stiklinių vandens, uždėkite ant puodo dubenį su sulaužytu šokoladu ir vis pamaišydami tirpinkite šokoladą iki vientisos masės.
  8. 8. Palikite pravėsti maždaug 15-20 minučių, vis pamaišydami.
  9. 9. Kitą grietinėlės-maskarponės masę sumaišykite su pravėsusiu ištirpintu šokoladu.
  10. 10. Po to ant sustingusio torto pagrindo šaukštu išdėliokite netolygiai šokolado ir karamelės mases, dėliokite tarsi mozaiką.
  11. 11. Kai viską sudėsite - peiliu skersai, išilgai suraižykite torto viršų, gausis gražus raštas.
  12. 12. Dedame tortą atgal į šaldytuvą stingti, geriausia per visą naktį.
  13. 13. Kai sustingsta - galite nuimti tortinės kraštus ir pasilepinti!
  14. karamelinis šokoladinis tortas su maskarpone
  15. 14. Pastebėjimas: Šis tortas man asmeniškai pats skaniausias pastovėjęs šaldytuve 2 dienas.
  16. 15. Pastebėjimas: Tortas tikrai sustingsta, papildomai dėti želatinos arba kitų standiklių tikrai neprireiks.
  17. 16. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)
Karamelinis maskarponės kremo tortas su obuoliais
(4)