Autorius apie receptą
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi maždaug 12-15 blynų, priklausomai kokio dydžio juos kepsite. Tikrai nerealiai skanu, kitaip ir negali būti, nes jame yra kondensuoto pieno, kurį tikriausiai mėgsta visi, nuo pačio mažiausio iki didžiausio. Tad labai rekomenduoju pasigaminti jau šiandien!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje įprasto kondensuoto pieno galima naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną, kuris suteiks tortui gilesnį, karamelės skonį.
- Grietinėlės sūrį galima pakeisti maskarponės sūriu arba rikotos sūriu, sumaišytu su grietine.
- Šilto vandens vietoje galima naudoti pieną arba kefyrą, kurie suteiks blynams minkštesnę tekstūrą.
- Įprastus kvietinius miltus galima pakeisti spelta miltais arba blynus galima kepti iš pusiau kvietinių, pusiau grikių miltų mišinio.
- Vanilės ekstraktą galima pakeisti vanilės cukrumi (1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto = 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės cukraus) arba tarkuotu vanilės ankšties vidumi.
- Sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, jei norite kitokio skonio niuanso.
- Cukrų galima pakeisti medumi arba klevų sirupu, tačiau tuomet reikėtų šiek tiek sumažinti skysčių kiekį tešloje.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Geriausiai blynus kepkite nedidelėje, specialiai lietiniams skirtoje keptuvėje, kuri užtikrina tolygų ir ploną blyno storį.
- Prieš kepant pirmuosius blynus, keptuvę būtina gerai įkaitinti ir patepti nedideliu kiekiu sviesto ar aliejaus.
- Tešlą prieš kepimą rekomenduojama palikti pastovėti bent 15-20 minučių, kad miltai gerai išbrinktų ir blynai būtų elastingesni.
- Kepant blynus, keptuvę reikia kilstelėti ir pasukioti, kad tešla pasiskirstytų tolygiai ir ploną sluoksnį.
- Kiekvieną iškeptą blyną dėkite ant švaraus rankšluosčio, kad atvėstų ir nesikauptų garai, kurie gali sudrėkinti blynus.
- Prieš pertepant blynus, įsitikinkite, kad jie visiškai atvėsę, nes šilti blynai gali ištirpdyti kremą.
- Tortas bus skanesnis, jei jį paruošite iš anksto ir paliksite šaldytuve bent per naktį, kad skoniai susijungtų.
- Pjaustyti tortą geriausia aštriu peiliu, kurį prieš kiekvieną pjaustymą pamerkite į karštą vandenį ir nusausinkite.
Atsiliepimai
Alma
Atsakyti