Rusiški varškėčiai, dar vadinami сырники (syrniki), yra tradicinis rytų slavų virtuvės patiekalas, kuris pasižymi savo paprastumu ir neprilygstamu skoniu. Šis patiekalas turi gilias šaknis rusų, ukrainiečių ir baltarusių kulinarinėse tradicijose, kur varškė nuo seno buvo vertinama kaip maistingas ir universalus produktas. Varškėčiai – tai minkšti, purus varškės paplotėliai, kurie išorėje būna traškūs, o viduje – švelnūs ir sultingi. Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek desertu, ir yra ypač mėgstamas vaikų bei suaugusiųjų. Rusiški varškėčiai dažnai patiekiami su grietine, uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis, kas dar labiau praturtina jų skonį. Tradiciškai gaminti iš paprasčiausių ingredientų, varškėčiai tapo nepamainomu daugelio šeimų meniu elementu. Šis receptas perduodamas iš kartos į kartą ir kiekviena šeimininkė turi savo paslaptį, kaip pagaminti tobulus varškėčius.
Galimos ingredientų alternatyvos
Šiame recepte galite eksperimentuoti su įvairiais ingredientais. Vietoj įprastos varškės galima naudoti ricotta sūrį arba graikišką jogurtą, nors tradicinis skonis geriausiai išgaunamas su natūralia varške. Cukrų galima pakeisti medumi, klevų sirupu arba stevija, jei norite sumažinti cukraus kiekį. Kvietiniai miltai gali būti pakeisti avižiniais, grikių ar kokosų miltais, kas suteiks patiekalui kitokį skonį ir tekstūrą. Taip pat galite papildyti tešlą cinamonu, vanile, citrinos žievele arba razinomis, džiovintomis spanguolėmis ar smulkintais riešutais, kad suteiktumėte varškėčiams papildomo skonio ir aromato.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai Siekiant geriausio rezultato, rekomenduojama naudoti kuo sausesnę varškę – jei varškė per drėgna, ją galima palikti per naktį marlėje, kad nusivarvėtų skystis. Labai svarbu tešlos nemaigyti per ilgai, kitaip varškėčiai gali tapti kieti. Formuojant varškėčius, rankas reikia nuolat drėkinti vandeniu, taip tešla mažiau lips. Kepant varškėčius, svarbu palaikyti vidutinę kaitrą – per didelė karštis juos apdegins iš išorės, o vidus liks žalias, per maža – varškėčiai suglebę ir praranda formą. Geriausiai kepti ant gerai įkaitintos keptuvės su nedideliu kiekiu aliejaus, apverčiant tik vieną kartą, kai apatinė pusė gražiai apskrunda.
Šiame patiekale iš viso yra apie 1200 kalorijų. Vienos porcijos (apie 3-4 varškėčiai) energinė vertė siekia maždaug 300 kalorijų. Kalorijos gali skirtis priklausomai nuo naudojamos varškės riebumo ir kepimo aliejaus kiekio.
Jūratė
Atsakyti
Ala
Atsakyti
Virginija
Atsakyti
Vidas Masiulis
Atsakyti
Irena Irute
Atsakyti
Larisa Kirjanova
Atsakyti
Laura
Virginija Dmitrijeva
Atsakyti
Renata Adomaitiene
Atsakyti
Dalia
Atsakyti
Nijolė
Algis
Sigita
Atsakyti
Mari
Stasys
Atsakyti
Laura
Atsakyti
Stasele
Atsakyti
Rūta
Birute
Atsakyti
Juozas
Atsakyti
Vida
Atsakyti