Kitoks tortas iš morengų su kondensuoto pieno kremu

2020-11-24 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Kitoks tortas iš morengų su kondensuoto pieno kremu
Šiam tortui pagaminti aš sunaudojau turėtus, tai negaliu labai tiksliai pasakyti kiek sunaudojau baltymų. Kepiau šveicariškus morengus.

Ingredientai

    Šveicariškiems morengams:
    • kiaušinių
    • cukraus
    Kremui:

    Recepto paruošimas

  1. 1. Morengai: Imkite norimą kiekį kiaušinių baltymų ir dvigubai didesnį kiekį (gramais) cukraus.
  2. 2. Baltymus ir cukrų išmaišykite, dubenį įstatykite į karšto vandens vonelę ir plakite, kol morengas pasieks aukštesnę, nei kūno temperatūrą (maždaug 38 laipsnius - prisilietus atrodys šiltas).
  3. 3. Tuomet iškelkite iš vonelės ir plakite, iki atvės iki kambario temperatūros.
  4. 4. Konditeriniu maišeliu formuokite norimos figūros morengus ant kepimo popieriaus, silikoninio pagrindo arba aliejumi pateptos skardos.
  5. 5. Kepkite iki 100 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 90 minučių.
  6. 6. Kondensuoto pieno kremas: Išplakame kondensuotą pieną su sviestu bei kakava. Rekomenduotina plakti rankine šluotele.
  7. 7. Morenginio torto surinkimas: Morengus pamirkome kreme ir sudedame piramidės forma.
  8. 8. Sudėję visus morengus, viršų sulaistome šokoladiniu glajumi ir lepinamės!
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Tortas su Bailey's likeriu ir kava
(5)
Karamelinis tortas
(11)
Austriškas šokolado tortas
(2)
Helovino tortas - Rudens džiazas
(2)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)