Grietinės "sūrio" tortas su mandarinais

2024-12-12 Autorius IPKitchen

Grietinės "sūrio" tortas su mandarinais
Grietinės "sūrio" tortas su mandarinais – tai desertas, kuris užburia savo paprastumu ir subtiliu skoniu. Sviestiniai sausainiai suteikia tvirtą, bet maloniai trapų pagrindą, kuris puikiai dera su švelniai saldžiu, kreminiu grietinės įdaru. Kepamas tolygiai, pyragas įgauna aksominę tekstūrą ir lengvą aukso spalvą. Po lėto vėsinimo jis tampa dar sodresnio skonio ir nuostabiai tinka su mėgstamais papuošimais. Idealus pasirinkimas šventinei vakarienei ar jaukiam kavos pertraukėlei.

Redaktorės Vaidos komentaras - gal kiek neįprastas tortas, bet toks gaivus, lengvai rūgštus desertas tikrai patiks valgantiems. Paruošimas nėra sudėtingas, tik prireiks šiek tiek kantrybės pyragą vėsinant ir laukiant kol jis pailsės šaldytuve. Papuoškite mandarinais, uogomis, cukraus pudra. 

Ingredientai

    Pyrago pagrindui:
    • Sausainiai: 2 pakeliai (po 165 g)
    • Sviestas: 130 g
    Kremui:
    • Grietinė: 700g (30% riebumo)
    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Cukrus: 140 g
    • Kukurūzų krakmolas: 3 valg. š.
    • Vanilinis cukrus: 10 g 
    Papuošimui:
    • Mandarinai: daug mažesnių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Sausainius susmulkinti iki trupinių. Patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu.
  2. 2. Sviestą ištirpinti ir supilti ant trupinių ir gerai išmaišyti.
  3. 3. Torto formos dugną ištiesti kepimo popieriumi ir supilti trupinius. Stiklinės pagalba (ar rankomis) trupinius paskleisti formoje suformuojant aukštesnius kraštus.
  4. 4. Kremui paruošti į didelį dubenė sudėti grietinę, cukrų, įmušti kiaušinius ir suberti krakmolą. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  5. 5. Ant sausainių pagrindo supilti paruoštą kremą. Jo neturėtų būti daugiau nei suformuoti borteliai, kad neišbėgtų.
  6. 6. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir pyragą kepti apie ~40 min.
  7. 7. Pyragui iškepus orkaitę išjungti, dureles labai minimaliai praverti (labai nedaug) ir leisti pyragui bent valandą lėtai vėsti orkaitėje.
  8. 8. Tuomet išimti iš orkaitės, leisti pilnai atvėsti, papuošti ir perkelti į šaldytuvą bent porai valandų, o dar geriau nakčiai.
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Morkų tortas su riešutais ir maskarponės kremu🥕
(16)
Kreminio sūrio ir mangų tortas (cheesecake)
(5)
Biskvitinis keptas tortas Oreo
(19)