Autorius apie receptą
Snickers tortas su karameliniu kremu ir riešutais – tai nepaprastai gardus ir sotus desertas, kuris sužavės kiekvieną, mėgstantį intensyvų skonį bei tekstūrų įvairovę. Šis tortas gimė kaip įkvėpimas iš visame pasaulyje žinomo „Snickers“ batonėlio, kuris stebina saldžios karamelės, riešutų ir šokolado deriniu. Būtent šios klasikinės natos persikelia į mūsų tortą, tačiau čia jos tampa dar subtilesnės ir turtingesnės dėl naminio
biskvito bei lengvumo suteikiančio grietinėlės kremo.
Šis tortas puikiai tinka ypatingoms progoms – gimtadieniams, jubiliejams ar tiesiog savaitgalio popietei su šeima prie puodelio kvapnios kavos. Įdomiausia, kad šio gardumyno skonis laikui bėgant tik gilėja – po dviejų dienų šaldytuve tortas tampa dar minkštesnis ir aromatingesnis, o visi sluoksniai gražiai persigeria vienas kitu. Tai tikras kantrybės reikalaujantis desertas, bet kiekviena laukimo minutė atsiperka su kaupu.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje „Rududu“ galite naudoti bet kokį kitą karamelės skonio sutirštintą pieną arba karamelės kremą iš parduotuvės.
- Grietinę (30% riebumo) galima keisti natūraliu graikišku jogurtu, tačiau tuomet kremas bus kiek rūgštesnis.
- Skrudintus sūdytus žemės riešutus galite pakeisti skrudintais migdolais arba lazdyno riešutais.
- Juodąjį šokoladą galima pakeisti pienišku arba baltu šokoladu, jei norite švelnesnio skonio.
- Sirupui galima naudoti apelsinų sultis vietoje citrinos sulčių – taip suteiksite kitokį, vaisiškesnį akcentą.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Visada naudokite kambario temperatūros kiaušinius ir sviestą – taip tešla bus puri, o kremas vienalytis.
- Nepersistenkite plakdami grietinėlę – perplakta ji taps grūdėta ir pradės skirtis sviestas.
- Jei norite dar sodresnio skonio, į šokoladinį pertepimą įdėkite šaukštelį tirpios kavos miltelių.
- Biskvitus galite iškepti dieną prieš surenkant tortą – taip jie bus tvirtesni ir lengviau pjaustomi.
- Nepamirškite torto uždengti – šaldytuve jis neprisigers pašalinių kvapų ir neišdžius.
Atsiliepimai