"Oetker" persikų skonio želė: 1 pakelio + 250 mililitrų vandens (pasigaminame iš vakaro)
"Oetker" vyšnių skonio želė: 1 pakelio + 250 mililitrų vandens (pasigaminame iš vakaro)
konservuoti vaisiai: pagal norus (nėra būtina)
Biskvitų sulaistymui:
virintas šaltas vanduo: 300-400 mililitrų
citrinų sultys: iš 2 vnt.
cukrus: 1-2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaušinius plakame mikseriu su cukrumi bei vanilinu maždaug 5 minutes, kol masė patrigubės ir pabals, beplakdamos supilame aliejų plona srovele ir dar maždaug 60 sekundžių paplakame, sudedame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišome nuo dugno link viršaus, lengvai, bet gerai. Tešlą pasidaliname į 3 lygias dalis bei pilame po vieną ant riebalais ištepto kepimo popieriaus, įtiesto į torto kepimo formą.
2. Tuomet 190-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaiteje biskvitus kepame maždaug 15-18 minučių, kol dailiai parausta. Tikriname mediniu iešmeliu.
3. Tada grietinėlę išplakame su cukrumi bei citrinos rūgštele iki standumo, įplakame varškę bei per burokinę tarką surtarkuotą želiukų asorti. Viską lengvai išmaišome.
4. Po to gerai sulaistome biskvitus, sutepame tortą. Puošiame pagal norus ir fantaziją. Mėgaujamės!:)
5. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Atsiliepimai