Šis tortas tikra žvaigždė. Šokoladinis, nesaldus, ypatingoms progoms tikrai visai negaila ir ilgų valandų virtuvėje. Aš pati jam spalvų pridedu su vyšniomis.
1. Kremas: Grietinėlę kaitiname, kol beveik užvirs, užpilame ant susmulkinto šokolado bei gerai išmaišome. Atšaldome keletą valandų šaldytuve. Po to atšalusią masę išplakame iki standumo.
2. Biskvitai: Kiaušinių baltymus išplakame su puse kiekio cukraus iki standumo, o kiaušinių trynius - su likusiu cukrumi. Tuomet supilame karštame vandenyje ištirpintą kakavą. Miltus persijojame su krakmolu bei įmaišome į trynių masę. Po truputį atsargiai įmaišome baltymus.
3. Tada ant kepimo popieriaus nusipiešiame apskritimus (18 centimetrų skersmens) bei paskleidžiame 2-3 valgomuosius šaukštus tešlos. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 5-7 minutes. Šitaip iškepame 8-10 torto lakštų. Nuo atvėsusių lakštų nuimame kepimo popierių.
4. Sirupas: Vandenį užviriname su cukrumi. Nukeliame nuo viryklės, įmaišome alkoholį.
5. Kiekvieną lakštą sudrėkiname sirupu, pertepame kremu bei sudedame vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepame kremu.
6. Šaldytuve palaikome bent jau vieną parą. Lepinamės!
Vaida
Atsakyti