prieskonių mišinys: 2 šaukštelių (cinamonas, muskatas, imbieras, gvazdikėliai ir kt.)
maltas muskatas: 1 šaukštelio
Kremui:
grietinėlė: 350 gramų (bent 35%)
kreminis sūris: 350 gramų (pvz.: "Philadelphia")
baltas cukrus: 150 gramų
citrinos sultys: 1
vanilės ekstraktas: 1 šaukštelio
Šokoladiniam glajui:
grietinėlė: 100 mililitrų (bent 35%)
baltas šokoladas: 100 gramų
maistiniai dažai (neprivaloma)
Papuošimui:
pabarstukai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Riebalais patepame bei su kepimo popieriumi išklojame 3 kepimo formas.
2. Tuomet dubenyje gerai išsukame moliūgų tyrę, abiejų rūšių cukrų, aliejų, vandenį, kiaušinius bei citrinos žievelę.
3. Tada kitame dubenyje sumaišome miltus, prieskonius. Įsijojame į tešlą bei viską išmaišome.
4. Po to tešlą tolygiai paskirstome tarp trijų kepimų formų, išlyginame paviršių.
5. Kepame 35–45 minutes, kol įsmeigus medinį iešmelį jis liks sausas bei švarus.
6. Paskui biskvitus atvėsiname ant grotelių, vėliau nupjauname kupreles (jei reikia).
7. Tuomet kremui kreminį sūrį išsukame su citrinų sultimis bei vanile. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei po truputį įmaišome į kreminio sūrio masę.
8. Tada tortą sutepame sluoksniuodamos biskvitus bei kremą. Paliekame kelioms valandoms šaldytuve, kad sustingtų.
9. Šokoladiniam glajui šokoladą susmulkiname, sudedame į nedidelį dubenėlį. Grietinėlę pakaitiname (beveik iki užvirimo, bet neužverdame) bei supilame ant šokolado. Palaukiame minutę, o po to gerai išsukame, kad šokoladas ištirptų. Įmaišome šiek tiek maistinių dažų. Palaukiame, kol glajus truputį atvės.
10. Tortą apliejame glajumi bei puošiame pabarstukais. Skanaujame!
11. Pastebėjimas: Aš naudojau specialius miltus kepiniams, todėl papildomai kildinimo medžiagų visai nedėjau. Jei tokių miltų neturima, galime juos susimaišyti patys, tereikia įdėti kepimo miltelių.
Slapuke
Stipiai perdaug cukraus nurodyta recepte, mazinkite kiekius trečdaliu biskvito ir pusiau kremo
Atsakyti
Slapuke
Atsakyti