Autorius apie receptą
Šis želė tortukas su kondensuotu pienu ir želatina susilaukė visų labai didžiulio dėmesio mano visų draugų tarpe. Ir ne tik dėmesio bet ir daugybės pagyrų, nes sakė, kad be galo skanu. O šiandien jis keliauja ir mūsų skaitytojams - visiems Jums, kurie mėgstate pasilepinti skaniais desertais. Būtinai išmėginkite jau šiandien! Esu visiškai tikra, kad šis receptas Jūsų nenuvils ir norėsite šitaip gaminti ir ateityje. Tad nieko nebelaukiam ir pradedam gamybą!
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Želė: vietoje įprastos pakuotės galite naudoti natūralią vaisių želę be dirbtinių dažiklių.
- Želatina: galima rinktis želatiną lapeliais arba augalinę agar-agar alternatyvą.
- Kondensuotas pienas: tinka ir kondensuotas pienas be cukraus, jeigu norite mažiau saldžios versijos.
- Vanduo: vietoje vandens galima naudoti lengvai pasaldintą vaisių sultis, kad skonis būtų dar intensyvesnis.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Želė pjaustymui naudokite įkaitintą peilį – tai padės išlaikyti tvarkingas ir lygias linijas.
- Kondensuoto pieno ir želatinos masę prieš maišant su želė gabaliukais būtina atvėsinti, kad želė nesuminkštėtų.
- Norėdami dar spalvingesnio efekto, naudokite kuo įvairesnių spalvų želė.
- Desertui sustingti geriausia palikti jį šaldytuve per naktį – taip gausite idealią tekstūrą.
- Tortui formuoti naudokite silikoninę formą – iš jos lengviausia išimti sustingusį tortą.
Atsiliepimai
Onutė
Atsakyti
Sigita
Viktorija
Atsakyti
Monika
Atsakyti
G
Loreta
Atsakyti
Aldona
Atsakyti
Stanislava Šileikienė
Atsakyti
Sigita
Atsakyti
Irena
Atsakyti
Snieguole
Atsakyti