Patirtis. Šio jogurtinio-braškinio torto istorija tokia, kad visos draugės aplink gamino braškinius jogurtinius pyragus ir man kilo noras kažką pasigaminti.
Suradau šį receptą internete, o patiko jis man tuo, kad gaminamas šiek tiek kitaip, iš braškių daromi putėsiai - piurė. Oreo sausainių pagrindą sugalvojau čia padaryti pati (kaip sakant su surastu eksperimentu paeksperimentuoti), nors nesu pati didžiausia sausainių pagrindų gerbėja. Kaip tik turėjau spintelėje užsilikusią vieną pakuotę šių sausainių, taigi išmėginau. Ir tikrai labai džiaugiuosi, nes pagrindas man itin patiko: plonas, nesaldus, nesivelia sviestas burnoje. Tobula! Apskritai, pats tortas labai lengvas, nesaldus, gaivus.
Gaminimo procesas. Tikrai paprastas ir greitas. Buvau anksčiau rašiusi apie ketinimus ir pamąstymus įsigyti maisto smulkintuvą ir štai pagaliau turiu jį namuose! Negaliu atsidžiaugti. Vienas, du ir sausainiai susmulkinti. Itin greitai ir be jokių didelių pastangų. Dabar tikras malonumas tokius tortus gaminti.
Originaliame recepte buvo rekomenduojama dėti 4 šaukštelius želatinos, bet aš įdėjau vienu šaukšteliu daugiau. Tiesiog pabijojau, kad gerai nesustings ir neišimsiu gražiai iš formos. Sustingo tikrai labai gerai (konsistencija tarsi sūrio torto panašiai), o išsiėmė be problemų.
Skonis. Itin lengvas, skanus, braškinis, nesaldus, gaivus, šiek tiek su rūgštele tortas su labai gardžiu Oreo sausainių pagrindu.
Torto konsistencija priminė sūrio torto konsistenciją - minkštas, lengvas.
Ką daryčiau kitaip kitą kartą? Gal įdėčiau kiek daugiau cukraus, kad būtų saldžiau (šaukštu kitu daugiau), bet tai tikrai nėra būtina.
Ingredientų kiek yra nurodyti 20 centimetrų torto formai.
Vaida
Atsakyti
Smaližė
Atsakyti
Kristina
Aida
Atsakyti
Aistė
Atsakyti