"Philadelphia" tipo minkštas sūris: 540 gramų (arba kreminė varškė)
sviestas: 200 gramų
klevų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
cukraus pudra: 2 puodelių
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (170 laipsnių orkaitei su fenu). Ištepame aliejumi ir išklojame kepimo popieriumi dvi 26 centimetrų skersmens kepimo skardas.
2. Tuomet vidutinio dydžio inde sumaišome miltus, sodą bei druską, atsidedame į šalį.
3. Tada dideliame inde elektriniu mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purumo. Įmušame po vieną kiaušinius ir gerai išplakame po kiekvieno įdėjimo.
4. Po to įmaišome vanilę, moliūgo tyrę bei aliejų. Galiausiai įmaišome miltus.
5. Tešlą padaliname lygiai pusiau į dvi paruoštas kepimo skardas ir kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Tikriname ar jau iškepė mediniu pagaliuku.
6. Kremas: Dideliame inde elektriniu mikseriu išplakame minkštą sviestą bei sūrį iki vienisos masės.
7. Įmaišome klevų syrupą, vanilę bei cinamoną. Nedideliu greičiu mikseriu įmaišome cukraus pudrą ir tada dideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.
8. Jeigu kremas atrodo kiek skystokas, įdedame prieš tepdamos į šaldytuvą.
9. Kremą padaliname į keturias dalis, trimis sutepdamos keturis sluoksnius, o ketvirtąja dalimi aptepame viršų ir šonus. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Atsakinėjama į Komentarą