Tobulas moliūgų tortas - būtina receptą išsisaugoti ir pasidalinti!

2019-11-11 Autorius oSkanu.lt

Tobulas moliūgų tortas - būtina receptą išsisaugoti ir pasidalinti!
Moliūgo tyrę šiam moliūgų tortui ruošiau išgarindama moliūgą ir tuomet suplakdama smulkintuvu iki vientisos masės. 

Šis nuostabus tortas gaunasi itin minkštas su maloniu cinamono aromatu, kiekvienas jo kąsnis yra nuostabus.

Ingredientai

    Torto sluoksniams:
    • miltai: 3 puodelių (1 puodelis - 250 mililitrų)
    • soda: 1,5 arbatinio šaukštelio
    • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • sviestas: 180 gramų
    • cukrus: 2 puodelių
    • kiaušiniai: 3
    • vanilės ekstraktas: 1 valgomojo šaukšto
    • moliūgo tyrė: 425 gramų
    • aliejus: ketvirtadalio puodelio
    Kremui:
    • "Philadelphia" tipo minkštas sūris: 540 gramų (arba kreminė varškė)
    • sviestas: 200 gramų
    • klevų sirupas: 3 valgomųjų šaukštų
    • vanilės ekstraktas: 2 arbatinių šaukštelių
    • cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
    • cukraus pudra: 2 puodelių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros (170 laipsnių orkaitei su fenu). Ištepame aliejumi ir išklojame kepimo popieriumi dvi 26 centimetrų skersmens kepimo skardas.
  2. 2. Tuomet vidutinio dydžio inde sumaišome miltus, sodą bei druską, atsidedame į šalį.
  3. 3. Tada dideliame inde elektriniu mikseriu išplakame minkštą sviestą ir cukrų iki purumo. Įmušame po vieną kiaušinius ir gerai išplakame po kiekvieno įdėjimo.
  4. 4. Po to įmaišome vanilę, moliūgo tyrę bei aliejų. Galiausiai įmaišome miltus.
  5. 5. Tešlą padaliname lygiai pusiau į dvi paruoštas kepimo skardas ir kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Tikriname ar jau iškepė mediniu pagaliuku.
  6. 6. Kremas: Dideliame inde elektriniu mikseriu išplakame minkštą sviestą bei sūrį iki vienisos masės.
  7. 7. Įmaišome klevų syrupą, vanilę bei cinamoną. Nedideliu greičiu mikseriu įmaišome cukraus pudrą ir tada dideliu greičiu išplakame iki vientisos masės.
  8. 8. Jeigu kremas atrodo kiek skystokas, įdedame prieš tepdamos į šaldytuvą.
  9. 9. Kremą padaliname į keturias dalis, trimis sutepdamos keturis sluoksnius, o ketvirtąja dalimi aptepame viršų ir šonus. Lepinamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Atsakinėjama į Komentarą

Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Tortas Vasara su uogomis
(12)