Naminis Raffaello tortas su traškiu sluoksniu

2024-01-14 Autorius Mėgėja kepėja

Naminis Raffaello tortas su traškiu sluoksniu
Šį rafaelo torto receptą visai netikėtai pamačiau YouTube (anglų kalba, prisegiau video žemiau) ir nusprendžiau atkartoti savo virtuvėje, nes pasirodė labai skanus. Dabar jau galiu sakyti, kad ne tik pasirodė, bet toks ir buvo. Su šeima suvalgėm visą tortą vienu prisėdimu, kartais juk galima neskaičiuoti kalorijų, kai taip skanu. Galiu drąsiai pasakyti, kad bus gaminamas dar ne vieną kartą. Dalinuosi receptu ir su Jumis, kaip viską dariau aš. Imamės gamybos!

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušinio tryniai: 2
    • cukrus: 105 gramų
    • aliejus: 65 mililitrų
    • šiltas pienas: 90 mililitrų
    • miltai: 130 gramų
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
    • kiaušinio baltymai: 4
    • druska: 0,25 šaukštelio
    Kremui:
    • kiaušinio tryniai: 3
    • kiaušinio baltymai: 1
    • cukrus: 110 gramų
    • krakmolas: 15 gramų
    • pienas: 150 mililitrų
    • 30-35% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
    • kokoso drožlės: 50 gramų (kremui)
    • kokoso drožlės: pagal skonį (papuošimui)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia elektriniu maišytuvu suplakame kiaušinio trynius ir pridedame cukrų.
  2. 2. Tada įpilame pieną sumaišytą su aliejumi. Įberiame miltus bei kepimo miltelius. Tešlą išmaišome.
  3. 3. Tuomet atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakame kiaušinio baltymus su druska iki standžiųjų putų.
  4. 4. Gautas standžiąsias putas atsargiai įmaišome į tešlą.
  5. 5. Biskvitą kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug pusvalandį (Video recepte žemiau naudota 24 centimetrų skersmens kepimo forma).
  6. 6. Iškepusį biskvitą padaliname į dvi dalis.
  7. 7. Kremui sumaišome nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi bei krakmolu. Įpilame pieno bei sumaišome.
  8. 8. Po to dubenį palaikome virš verdančio vandens, maišome kol kremo masė sustandės. Palaukiame kol kremas atvės, o tada paliekame šaldytuve apie 20-30 minučių.
  9. 9. Elektriniu maišytuvu suplakame grietinėlę bei pridedame atvėsintą plikytą kremą.
  10. 10. Pusę gauto kremo sumaišome su kokoso drožlėmis, šia kremo dalimi padengiame apatinį biskvito sluoksnį.
  11. 11. Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi.
  12. 12. Po to pagal savo skonį apibarstome tortą kokoso drožlėmis. Skanaujame!


Recepto autorius Mėgėja kepėja

Atsakinėjama į Komentarą

Pistacijų tortas su avietėmis
(1)
Šokoladinis maskarponės sūrio tortas su vyšniomis
(2)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)
KIT KAT tortas
(2)