Šį rafaelo torto receptą visai netikėtai pamačiau YouTube (anglų kalba, prisegiau video žemiau) ir nusprendžiau atkartoti savo virtuvėje, nes pasirodė labai skanus. Dabar jau galiu sakyti, kad ne tik pasirodė, bet toks ir buvo. Su šeima suvalgėm visą tortą vienu prisėdimu, kartais juk galima neskaičiuoti kalorijų, kai taip skanu. Galiu drąsiai pasakyti, kad bus gaminamas dar ne vieną kartą. Dalinuosi receptu ir su Jumis, kaip viską dariau aš. Imamės gamybos!
Ingredientai
Tešlai:
kiaušinio tryniai: 2
cukrus: 105 gramų
aliejus: 65 mililitrų
šiltas pienas: 90 mililitrų
miltai: 130 gramų
kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio
kiaušinio baltymai: 4
druska: 0,25 šaukštelio
Kremui:
kiaušinio tryniai: 3
kiaušinio baltymai: 1
cukrus: 110 gramų
krakmolas: 15 gramų
pienas: 150 mililitrų
30-35% riebumo grietinėlė: 250 mililitrų
kokoso drožlės: 50 gramų (kremui)
kokoso drožlės: pagal skonį (papuošimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia elektriniu maišytuvu suplakame kiaušinio trynius ir pridedame cukrų.
2. Tada įpilame pieną sumaišytą su aliejumi. Įberiame miltus bei kepimo miltelius. Tešlą išmaišome.
3. Tuomet atskirame inde elektriniu maišytuvu suplakame kiaušinio baltymus su druska iki standžiųjų putų.
4. Gautas standžiąsias putas atsargiai įmaišome į tešlą.
5. Biskvitą kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, maždaug pusvalandį (Video recepte žemiau naudota 24 centimetrų skersmens kepimo forma).
6. Iškepusį biskvitą padaliname į dvi dalis.
7. Kremui sumaišome nurodytą kiaušinių kiekį su cukrumi bei krakmolu. Įpilame pieno bei sumaišome.
8. Po to dubenį palaikome virš verdančio vandens, maišome kol kremo masė sustandės. Palaukiame kol kremas atvės, o tada paliekame šaldytuve apie 20-30 minučių.
9. Elektriniu maišytuvu suplakame grietinėlę bei pridedame atvėsintą plikytą kremą.
10. Pusę gauto kremo sumaišome su kokoso drožlėmis, šia kremo dalimi padengiame apatinį biskvito sluoksnį.
11. Viršutinį sluoksnį padenkite likusia kremo dalimi.
12. Po to pagal savo skonį apibarstome tortą kokoso drožlėmis. Skanaujame!
Atsakinėjama į Komentarą