Tortas "Juodasis miškas" yra klasikinis vokiškas desertas (vokiškai "Schwarzwälder Kirschtorte"), kurio istorija siekia XX amžiaus pradžią. Šis įspūdingas tortas pavadinimu atspindi Vokietijos Juodojo miško regioną, kuris garsėja savo vyšnių brendžiu ir nuostabiais šokoladiniais desertais. Mūsų versija, paruošta pagal Beatą, išsiskiria tuo, kad tradicinis grietinėlės kremas pakeistas prabangiu maskarponės kremu, kuris suteikia tortui ypatingą sodrumą ir kremišką tekstūrą.
Reklama
Šokoladinis biskvitas, prisotintas drėgmės, puikiai dera su rūgštelėjančiomis vyšniomis ir švelniai saldžiu maskarponės kremu. Šio torto skonio ir tekstūrų derinys – tarsi simfonija burnoje: sodrus šokolado skonis, rūgštelėjančios vyšnios ir švelnus, kreminės tekstūros maskarponės sluoksnis sukuria tobulą harmoniją. Šis tortas yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms, gimtadieniams ar kitoms šventėms, kai norite nustebinti svečius išskirtiniu desertu, kuris yra ne tik nuostabaus skonio, bet ir efektingos išvaizdos.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje maskarponės sūrio galima naudoti riebų varškės sūrį sumaišytą su keliais šaukštais grietinės, tai suteiks panašią tekstūrą, nors skonis bus šiek tiek kitoks.
- Jei neturite vyšnių likerio ar brendžio, galite naudoti vyšnių sultis su šlakeliu citrinos sulčių arba tiesiog praleisti alkoholį recepte.
- Šviežias vyšnias galima pakeisti šaldytomis (atšildytomis) arba konservuotomis vyšniomis be kauliukų, tačiau šviežios vyšnios suteikia geriausią skonį.
- Juodąjį šokoladą galima pakeisti pienišku šokoladu, jei mėgstate švelnesnį skonį, tačiau tuomet tortas bus mažiau intensyvaus šokoladinio skonio.
- Vietoje tamsios kakavos miltelių galima naudoti įprastus kakavos miltelius, tačiau tuomet biskvitas turės mažiau intensyvų šokoladinį skonį ir šviesesnę spalvą.
- Augalinis aliejus gali būti pakeistas ištirpintu sviestu, tai suteiks biskvitui sviestinį aromatą.
- Kiaušinius galima pakeisti bananu (vienam kiaušiniui – pusė prinokusio banano) arba obuolių tyre, jei esate alergiški kiaušiniams.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Biskvitą rekomenduojama iškepti dieną prieš gaminant tortą, taip jis turės laiko visiškai atvėsti.
- Vyšnių įdarą taip pat galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, taip sutaupysite laiko torto surinkimo dieną.
- Biskvitą galima sluoksniuoti horizontaliai į 3-4 plonesnius sluoksnius, taip gaunant daugiau kremo sluoksnių ir dar skanesnį tortą.
- Prieš surenkant tortą, biskvitą galima sudrėkinti vyšnių sultimis ar vyšnių likeriu – tai suteiks papildomo skonio ir drėgmės.
- Plakant maskarponės kremą, naudokite šaltą grietinėlę tiesiai iš šaldytuvo, taip kremas bus standesnis.
- Jei kremas gaunasi per skystas, įdėkite tortą į šaldytuvą 15-20 minučių, tada tęskite dekoravimą.
- Tortą būtina laikyti šaldytuve bent 3-4 valandas prieš patiekiant, kad visi skoniai susijungtų ir kremas sustingtų.
- Puošdami tortą, galite naudoti ne tik vyšnias, bet ir šokolado drožles ar trupinius, mėtų lapelius kontrastui.