Autorius apie receptą
Aš labai mėgstu lengvus, nekaloringus saldumynus. Šis nekeptas tortas su maskarpone ir braškėmis yra būtent toks! Jis pagaminamas gan4tinai greitai ir visai nesudėtingai. Torto skonis gaivus, palyginus nesaldus.
Saldumą galite lengvai pasireguliuoti pagal savo norus.
Svarbiausi patarimai:
- Visi ingredientai privalo būti kambario temperatūros (taip pat ir grietinėlė). Kitu atveju, želatina gali sušokti į gumuliukus.
Apie želatiną:
- Į indelį su virintu vandeniu suberiame želatiną. Ją išmaišome. Tuomet indą statome į puodą su vandeniu. Įjungiame kaitrą ir maišome želatiną, kol ji visiškai ištirpsta. Svarbu jos neužvirinti.
- Želatiną atvėsiname. Pilant jį kremą, ji turi būti vos šilta, nepradėjusi stingti. Jei želatina pradės stingti, reikia ją vėl pakaitinti vandens vonelėje.
- Naudoju "Dr. Oetker" želatiną. Jos nereikia papildomai išbrinkinti. Kitu atveju būtinai skaitome, kas parašyta ant želatinos pakuotės.
Taip pat svarbu:
- Torto pagrindą, jeigu norisi, galite trumpai pakepti orkaitėje - 160 laipsnių temperatūroje apie 5 min.
- Torto išėmimas iš formos - su dideliu peiliu braukiu per torto šonus. Jei nenorite to daryti, galima kepimo formos vidų apjuosti acetatine juosta. Taip pat galite naudoti ir kepimo popierių, bet torto kraštai bus nelygūs.
- Apatinio popieriaus nuėmimas: užkišame peilį tarp popieriaus ir torto apačios. Viena ranka laikome torto apačią, o su kita atsargiai nuimame popierių ir perkeliame į lėkštę. Jei pagrindo nekepsite, galima tortą gaminti tiesiai ant lėkštės ir naudoti tik kepimo formos šonus.
Kokių priemonių prireiks, norint pasigaminti šį nekeptą tortą?
- Apvalios, atsegamais kraštais kepimo formos. Naudoju 22 centimetrų.
- Kepimo popieriaus
- Elektrinio plaktuvo kremui
- Maisto smulkintuvo braškėms
- Šaukšto, silikoninės mentelės, peilio
O dabar, kad jau viską išsiaiškinome, imamės gamybos!
Atsiliepimai