Šiandien pas mane užsuko kūrybinis įkvėpimas. Galvojau susidėliojau kokio torto norėčiau ir nusprendžiau jį pasigaminti. Gavosi tokio tobulumo tortas, kokį ir sudeliojau galvoje. Bus gaminamas dar ne vieną kartą.
1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi kol masė patrigubės. Aš pati standartiškai plaku maždaug 10 minučių ir visada pavyksta. Plakdamos supilame aliejų.
2. Miltus ir kepimo miltelius sumaišome bei maišydamos beriame į kiaušinių masę. Itin svarbu gerai viską išmaišyti, nes kiaušinių masė slepia oro tarpus, kuriuose po to "dingsta" miltai ir atrodo, kad jų jau nebėra, nors dar tikrai yra.
3. Kepame 25 centimetrų formoje, išteptoje su aliejumi, 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 35 minutes.
4. Ruošiame kremus: Juodąjį šokoladą ištirpiname vandens vonelėje, 150 mililitrų grietinėlės pašildome beveik iki virimo atskirai.
5. Tada pilame ją į išlydytą šokoladą ir gerai išmaišome, kad masė taptų vientisa. Tą patį pakartojame su baltu šokoladu.
6. Paliekame abi mases atvėsti iki kambario temperatūros.
7. Po to į kiekvieną pilame po 100 gramų kondensuoto pieno ir gerai išmaišiusios dengiame folija ir maždaug 2 valandoms padedame į šaldiklį.
8. Aš pati viršų aptepiau plakta grietinėle su kokoso drožlėmis. Tiesiog suplakiau likusius 150 mililitrų grietinėlės, bėriau grietinėlės standiklio miltelių, 30 gramų kokoso drožlių ir patalpinau į šaldytuvą.
9. Torto formavimas: Atvėsusį biskvitą pjuname išilgai padalindamos į dvi dalis. Kremus kiekvieną paplakame mikseriu kol sutvirtės. Tepame ant biskvito taip, kaip parodyta nuotraukoje žemiau.
10. Ant viršaus dedame antrą biskvito lakštą ir aptepame plakta grietinėle. Viršų pabarstome kakava (jeigu norisi). Lepinamės!
11. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.