1. Iš pradžių sausainius sudedame į plastikinį maišelį bei sutrupiname kočėlu arba pasinaudojame smulkintuvo pagalba, aš pati taip ir padariau, sausainiai nuostabiai susismulkino. Sumaišome sausainius su tirpintu sviestu. Dedame sausainių mišinį į formą, gerai suspaudžiame. Padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet grietinėlę išplakame iki tvirtumo, bet ne iki standumo. Dedame į šaldytuvą.
3. Tada kitame dubenyje sumaišome maskarponę su cukraus pudra, kol masė taps vienalytė.
4. Po to želatiną užpilame 50 mililitrų vandens. Išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, jokiu būdu neužviriname.
5. Ištirpiname baltą šokoladą su dviem šaukštais vandens dubenyje pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu. Supilame ištirpintą želatiną į šokolado mišinį bei gerai išmaišome.
6. Paskui supilame šokolado mišinį į maskarponės mišinį bei gerai sumaišome. Lėtai įmaišome išplaktą grietinėlę.
7. Sukrečiame įdarą į formą, išlyginame paviršių. Dedame į šaldytuvą sustingti.
8. Juodųjų serbentų putėsiams uogas kaitiname ant viryklės, kol išbrinkusi želatina ištirps (želatiną užbriname 30 mililitrų šalto vandens). Masę pertriname per sietelį. Pradėjus stingti serbentus išplakame mikseriu iki masė padvigubės ir pavirs į putas.
9. Kai jau masė sustings užpilame juodųjų serbentų putėsių mase. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau sūrio tortų receptų rasite: Sūrio tortai.
Atsiliepimai