Greičiausias ir skaniausias tortas, kurį močiutė kepa jau 20 metų!

2019-09-24 Autorius oSkanu.lt

Greičiausias ir skaniausias tortas, kurį močiutė kepa jau 20 metų!
Mano močiutė visada prisimena šį tortuką, jei tik sulaukia netikėtų svečių.

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių
    • kefyras: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės
    • uogienė (gervuogių, juodųjų serbentų, slyvų arba mėlynių)
    • soda: 2 šaukštelių
    Kremui:
    • grietinė: 2 šaukštų
    • cukrus: 0,5-1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi.
  2. 2. Tuomet sudedame kefyrą, miltus bei sodą.
  3. 3. Kepame 4 biskvitus (arba vieną storą ir po to supjaustome į 4) 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  4. 4. Tada paruošiame kremą. Išplakame grietinę su cukrumi.
  5. 5. Biskvitus sutepame kremu ir padedame į šaldytuvą, kad įsigertų.
  6. 6. Toliau sluoksniuojame tortą. Pertepame sluoksnius uogiene. Kraštus ir viršų aptepame kremu. Galima, jeigu norisi, papuošti sutarkuotu šokoladu. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Atsakinėjama į Komentarą

Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Tortas mamos dienai
(2)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Kijevo tortas
(10)
Varškės tortas su spanguolių putėsiais
(1)
Šokoladinis Daim tortas
(2)
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
(5)
Nekeptas jogurtinis tortas su mandarinais
(4)