Greičiausias ir skaniausias tortas, kurį močiutė kepa jau 20 metų!

Autorius apie receptą

Mano močiutė visada prisimena šį tortuką, jei tik sulaukia netikėtų svečių.

Ingredientai

    • miltai: 2 stiklinių
    • kefyras: 1 stiklinės
    • kiaušiniai: 2
    • cukrus: 1 stiklinės
    • uogienė (gervuogių, juodųjų serbentų, slyvų arba mėlynių)
    • soda: 2 šaukštelių
    Kremui:
    • grietinė: 2 šaukštų
    • cukrus: 0,5-1 šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi.
  2. 2. Tuomet sudedame kefyrą, miltus bei sodą.
  3. 3. Kepame 4 biskvitus (arba vieną storą ir po to supjaustome į 4) 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
  4. 4. Tada paruošiame kremą. Išplakame grietinę su cukrumi.
  5. 5. Biskvitus sutepame kremu ir padedame į šaldytuvą, kad įsigertų.
  6. 6. Toliau sluoksniuojame tortą. Pertepame sluoksnius uogiene. Kraštus ir viršų aptepame kremu. Galima, jeigu norisi, papuošti sutarkuotu šokoladu. Skanaus!
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Atsiliepimai

Tinginio tortas su varške
(86)
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)
Šokoladinis tortas su jogurtiniu kremu ir braškėmis | Receptas
(8)
Tortas "Raffaello svajonė" - jis TO-BU-LAS!
(13)
Moliūginis sūrio tortas su maskarpone ir kremine varške
(4)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)