Migdolinis biskvitas be miltų ir cukraus

2025-03-25 Autorius oSkanu.lt

Migdolinis biskvitas be miltų ir cukraus
Šis purus ir lengvas migdolinis biskvitas yra tikras atradimas tiems, kurie nori mėgautis gardžiais desertais, bet vengia tradicinių baltų miltų ir cukraus. Migdolų miltai suteikia šiam biskvitui subtilų riešutinį aromatą ir neįtikėtinai švelnią tekstūrą, kuri tiesiog tirpsta burnoje. Biskvitas yra universalus - jį galite naudoti kaip pagrindą tortams, vyniotiniams, keksiukams ar tiesiog mėgautis kaip atskiru desertu su šviežiomis uogomis ir natūraliu jogurtu. Šis receptas yra ypatingas tuo, kad jame nėra įprastų miltų, todėl jis puikiai tinka žmonėms, kurie laikosi mažai angliavandenių turinčios mitybos, vengia glitimo arba paprasčiausiai ieško sveikesnių alternatyvų tradiciniams desertams. Be to, vietoj tradicinio cukraus naudojamas natūralus saldiklis, kuris užtikrina tobulą saldumą be nereikalingų kalorijų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje migdolų miltų galite naudoti lazdyno riešutų, kokosų arba makadamijos riešutų miltus, tačiau tuomet biskvito tekstūra ir skonis šiek tiek keisis.
  • Eritrolį su stevija galima pakeisti kokoso cukrumi, klevų sirupu, medumi (jei nevengiate cukraus) arba ksilitoliu.
  • Jei neturite vanilės ekstrakto, galite naudoti vanilės miltelius arba vanilės lazdelės sėklas.
  • Citrinos sultis galima pakeisti apelsinų arba žaliųjų citrinų sultimis, kas suteiks kitokį aromatą.
  • Jei norite sodresnio skonio, galite įmaišyti šaukštelį cinamono arba kardamono.


Reklama
Ad Placeholder
Ad Placeholder

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius geriausia naudoti kambario temperatūros – taip baltymai geriau išsiplakas.
  • Plakant baltymus, naudokite labai švarų ir sausą indą, nes net mažiausias riebalų kiekis gali sutrukdyti baltymams tinkamai išsiplakti.
  • Įmaišant migdolų miltus, naudokite silikoninę mentelę ir maišykite iš apačios į viršų, kad neprarastumėte per ilgą laiką išplakto oro.
  • Jeigu biskvitas per greitai ruduoja orkaitėje, uždenkite jį folija.
  • Prieš pjaustydami biskvitą, leiskite jam visiškai atvėsti – taip išlaikysite jo purią tekstūrą.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 6 vienetai 
    • Eritrolis su stevija arba kitas pasirinktas saldiklis: 3 valgomieji šaukštai 
    • Migdolų miltai: 5 valgomieji šaukštai (apie 100 g) 
    • Druska: žiupsnelis 
    • Kepimo milteliai arba soda: 1 arbatinis šaukštelis 
    • Vanilės ekstraktas: keli lašai 
    • Citrinos sultys: 1 arbatinis šaukštelis 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia įjungsite orkaitę ir įkaitinsite ją iki 180°C su vėjelio funkcija, nes tešlos ruošimas užtruks neilgai.
  2. 2. Atskirsite kiaušinių baltymus nuo trynių, dėdami juos į skirtingus dubenis.
  3. 3. Paėmę švarų ir sausą dubenį, supilsite baltymus su žiupsneliu druskos ir pradėsite plakti elektriniu plaktuvu iki standžių putų.
  4. 4. Po truputį įbersite eritrolį, kuris suteiks papildomo standumo, o tada supilsite steviją, kad biskvitas būtų pakankamai saldus.
  5. 5. Kai baltymai taps tokie tvirti, kad nebekris iš apversto dubens, toliau plakdami po vieną įleisite trynius.
  6. 6. Galiausiai įpilsite citrinos sulčių ir vanilės ekstraktą, tada galėsite išjungti plakiklį.
  7. 7. Atsargiai įmaišysite migdolų miltus ir kepimo miltelius, naudodami medinį šaukštą arba silikoninę mentelę, judėdami iš apačios į viršų, kad neprarastumėte oro.
  8. 8. Paruoštą tešlą supilsite į norimą formą (pateptą sviestu, išklotą kepimo popieriumi arba tiesiog silikoninę).
  9. 9. Kepsite 180°C temperatūroje su vėjeliu. Kepimo laikas priklausys nuo tešlos storio – plonam vyniotinio stačiakampiui reikės maždaug 15-20 minučių, o apvaliam torto biskvitui – apie 30 minučių.
  10. 10. Kai biskvito paviršius taps gražiai rusvas, atsargiai įbesite dantų krapštuką – jeigu ant jo neprikimba tešla, biskvitas bus iškepęs.
  11. 11. Ištraukę iš orkaitės, paliksite biskvitą atvėsti formoje, kad išlaikytumėte jo purumą ir tekstūrą.
Migdolinis biskvitas be miltų ir cukraus

Atsakinėjama į Komentarą

Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Tortas Rafaello ir beze papuošimas
(1)
Nekeptas gaivus varškės tortas
(31)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Lakštinis tortas “Karvutė” 🍰
(1)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)