Greitas tortas su kondensuotu pienu ir grietinės kremu

2024-07-17 Autorius oSkanu.lt

Greitas tortas su kondensuotu pienu ir grietinės kremu
Šis tortas su kondensuotu pienu tiesiog tirpo burnoje, gaunasi minkštas bei švelnus. Pagaminimui neprireiks daug laiko, vos pusvalandžio.

Ingredientai

    Tešlai:
    • aukščiausios rūšies miltai: 140 gramų
    • kondensuotas pienas: 1 indelio
    • sviestas: 100 gramų
    • soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • kiaušiniai: 2
    • citrinos: 0,5
    • kakava
    Kremui:
    • grietinė: 400 gramų
    • cukrus: 200 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą bei supilame į dubenį.
  2. 2. Supilame kondensuotą pieną, įmušame kiaušinius, sudedame citrinos sultimis nugesintą sodą, persijotus miltus (kiekvieną kartą gerai išmaišydamos).
  3. 3. Tuomet du trečdalius tešlos supilame į kepimo skardą, išklotą su kepimo popieriumi.
  4. 4. Į likusią dubenyje tešlą įdedame kakavos, išmaišome bei supilame antrą sluoksnį į likusią skardos dalį.
  5. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  6. 6. Per tą laiką, kol torto pagrindas kepa, pasiruošiame kremą: sumaišomegrietinę su cukrumi bei gerai išplakame šluotele.
  7. 7. Išimame iš orkaitės torto pagrindą, perpjauname į tris dalis.
  8. 8. Nulyginame kraštus.
  9. 9. Paskui visus sluoksnius, išskyrus pirmąjį, kruopščiai aptepame kremu iš abiejų pusių bei sudedame vieną ant kito.
  10. 10. Pirmąjį sluoksnį aptepame tik iš viršaus. Kakavinis sluoksnis privalo būti vidurinysis!
  11. 11. Nupjaustytus gabaliukus sutriname į trupinius ir jais apibarstome tortą su kondensuotu pienu iš visų pusių.
  12. 12. Štai ir viskas, greitai pagaminamas ir gardus tortas su kondensuotu pienu jau pagamintas. Beliko tik supjaustyti į gabaliukus ir palepinti svečius ir artimuosius!

Audrone Kaciusiene

puiku aciu
Atsakyti

Nesvarbu.

Iškeptą biskvita visų pirma reikia palaikyti, kad jis subrinktu.... ir kad atvestų.... ir tik tada pjaustyti ir tepti pertepima, jei biskvitas bus karštas jis blogai pjaustosi ir tepant pertepima jis išskys nuo karščio.... 😆 Todėl visą eiga užtruks kur kas ilgiau nei 30 min 😆😆😆
Atsakyti

Adele

Aciu uz recepto papildyma

Veronika

Gal reikėtų tris atskirus kepti, nes man viename per 10 min vidus liko visiškai šlapias
Atsakyti

Vida

Kepti reikia ilgiau 10 min tikrai neuzteks o pertepimui reikia standiklio as dedu truputi zele
Atsakyti

Neesme

Nesamone kaip ir.visada per 30min.ir dar gerai plakant su sluotele....juokaujat gal kept biskvita ir is kart pjaut ji karsta ?!?!😱
Atsakyti

Aldona

Kai kam su teksto suvokimu blogai. Biskvitas stačiakampis ir plonas, dalija jį į tris dalis, lakštas plonas, niekas nesubyrės ir nesutrupės. Jis plonas, bet ilgas, todėl greit atvės. Jokios želatinos nereikia, taip geriau susigeria. Galima tarp sluoksnių uogų arba mandarinų skiltelių dėti. Skanu ir greita.
Atsakyti

Vida

As jepu biskvita apvalioj formoj irpilu tesla maisydama geltona sluojsni su rudu ir iskepes biskvitas gaunasi graziai margas pjaustau i 4 dalis labai gerai pjaustiti aplink prismaigius dantu krapstuku ir pjauti kaproniniu siulu arba plonu valu
Atsakyti

Dainora Dzimidė

Kepiau iš dvigubos normos atskirais sluoksniais, gavosi keturi normalūs padai, biskvitas labai skanus gavosi, pertepimą gaminau visai kitokį, tortas gavosi superinis
Atsakyti
Šokoladinis Daim tortas
(2)
Veganiškas medaus tortas - medutis
(3)
Naminis citrininis pyragas - tortas Napoleonas
(4)