Mangų - persikų tortas

2019-07-18 Autorius Jurgittos receptai

Mangų - persikų tortas
Šis mangų ir persikų tortas labai gardus, drėgnas bei labai gaivus... Biskvitas kepamas be kepimo miltelių, jį kelia gerai išplakti baltymai, bet daugelis komentatorių rašo, kad biskvitas neiškyla, todėl galite įberti kepimo miltelių apsidraudimui (aš jų neberiu, biskvitas iškepa labai minkšts ir purus - svarbu itin gerai išplakti kiaušinius).

Ingredientai

    Tešlai:
    • miltai: 100 gramų
    • kambario temperatūros kiaušiniai: 3
    • cukrus: 90 gramų
    • tirpintas sviestas: 20 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
    Įdarui:
    • konservuoto mangai: 150 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • persikų arba mangų jogurtas: 150 gramų
    • 35% riebumo grietinėlė: 250 gramų
    • želatina: 15 gramų
    • vanduo: 45 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinius su cukrumi plakame mikseriu didžiausiu galingumu maždaug 5-7 minutes, kol masė padidės du kartus bei taps tiršta. Tada sumažiname galingumą iki minimalaus ir paplakame dar apie 1-2 minutes (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje).
  2. 2. Labai atsargiai, kad nesukristų kiaušinių masė, per tris kartus įmaišykite persijotus miltus. Pilkite sviestą, gerai išmaišykite, ir galiausiai supilkite pieną bei vanilę. Viską atsargiai maišykite iki vientisos masės.
  3. 3. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros, pilkite tešlą į 20 centimetrų skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepkite maždaug 30-35 minutes, baigdamos kepti patikrinkite biskvito vidų mediniu pagaliuku - jeigu pagaliukas sausas, biskvitas jau iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsinkite bei horizontaliai perpjaukite į tris lakštus.
  4. 4. Kremas: Užpilkite želatiną vandeniu ir palikite, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalkite iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą bei cukrų. Išplakite iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišykite su mangų mase.
  5. 5. Tada ant nedidelės ugnies ištirpinkite želatiną, atvėsinkite bei supilkite į kremą. Išmaišykite. Jeigu kremas labai skystas, galite palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
  6. 6. Torto surinkimas: Biskvitų kraštus apipjaukite 2-3 milimetrus. Į tą pačią 20 centimetrų torto formą dėkite vieną lakštą, užpilkite trečdalį kremo, dėkite antrą lakštą, vėl užpilkite kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbiausia, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėte biskvitą).
  7. 7. Tortą stingdykite šaldytuve mažiausiai 3-4 valandas. Sustingusį papuoškite konservuotais persikais. Lepinkitės!
  8. 8. Rekomendacija: Daugiau persikų tortų receptų rasite: Persikų tortai.
Mangų - persikų tortas
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Morenginis tortas su kavos kremu ir datulėmis
(3)
Kvapnus drėgnas moliūgų tortas
(11)