Maskarponės sūrio tortas su jogurtu

2017-10-17 Autorius Jurgittos receptai

Maskarponės sūrio tortas su jogurtu
Nepaprastai purus ir gardus maskarponės sūrio tortas su jogurtu... Man, kaip didžiulei maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas. Nuo šiol jis yra labai pamiltas ir yra dažnai gaminamas. Tikrai rekomenduoju, pasigaminkite jau šiandien. Garantuotai, kad neliksite nusivylę, šiuo tobulu desertu! Kai draugės pas mane užsuko ir jo paragavo, tai visos pasiprašė recepto ir sakė, kad ateityje gamins jį ne vieną ir ne du kartus! Net išradau išgirdusi tiek daug pagyrų. :) 

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 3
    • miltai: 30 gramų
    • krakmolas: 30 gramų
    • cukrus: 50 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Kremui:
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • grietinėlė: 400 gramų (36%)
    • jogurtas be priedų: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • miltelinis cukrus: 160-180 gramų
    • citrinos sultys: iš 1 vnt.
    • želatina: 30 gramų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Baltymus išplakite iki putų, berkite cukrų bei plakite iki standumo. Po vieną įmaišykite trynius. Išsukite iki vientisos masės. Miltus sumaišykite su krakmolu bei kepimo milteliais.
  2. 2. Persijokite bei berkite į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas – viską maišykite viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies ir biskvitas iškeps minkštas bei porėtas.
  3. 3. Pilkite tešlą į 26 centimetrų skersmens torto formą, išklotą su kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 12–15 minučių. Iškepusį biskvitą atvėsinkite.
  4. 4. Kremas: Želatiną užpilkite 100 mililitrų šalto vandens bei palaikykite, kol išbrinks. Išplakite sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, miltelinį cukrų, vanilinį cukrų bei maskarponę.
  5. 5. Ant silpnos ugnies išlydykite želatiną bei atvėsusią supilkite į jogurto ir maskarponės masę. Viską išplakite.
  6. 6. Pastatykite į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta ganėtinai greitai, svarbu nelaikyti per ilgai. Iki standumo išplakite grietinėlę bei įmaišykite ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
  7. 7. Į lėkštę, kurioje patieksite tortą, dėkite biskvitą. Apjuoskite jį torto formos žiedu. Supilkite kremą, ant viršaus šaukšteliu sušiauškite bangeles.
  8. 8. Statykite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms. Sustingusį tortą papuoškite vaisiais bei šiek tiek pabarstykite milteliniu cukrumi. Gaunasi nepaprastai purus bei skanus tortas. Skanaus!
Maskarponės sūrio tortas su jogurtu

Aurelija

Naudingas
(3)
Per daug želatinos. Viskas ima stingti akimirksniu. Tikrai manau, kad pusės nurodyto kiekio užtektų.
Atsakyti

Irena

Naudingas
(2)
Visiškai palaikau,visas kremas su kruopelėm.

Dovile

Naudingas
(2)
man gaunasi kuo puikiausiai, tiesiog gerai reikia permaisyti veliau ir neperlaikyti

Jurgita

Naudingas
(8)
Kokio dydžio tortas išeina iš nurodyto kiekio?
Atsakyti

Dovile

Naudingas
(0)
24cm skersmens

Ruta

Naudingas
(5)
Kaip nenuosekliai parasytas receptas! O ka daryt su grietinele?
Atsakyti

Irena

Naudingas
(7)
Taigi tekste paraśyta, kad įmaišyti į masę...neatidžiai skaitote.

Irena

Naudingas
(3)
Pagal šį receptą gavosi pasakiškai skanus tortas.Dėkui už receptą!
Atsakyti

Irena

Naudingas
(2)
Labai suprantamas recepto aprašymas.Reikia viską daryti pagal aprašymą ir gausis.Ypatingai puikus kremas,purus ir vientisas be jokių kruopelyčių kaip čia komentuojama.
Atsakyti

Emilija

Naudingas
(2)
Labai skanus tortas, puikiai pavyko kremas, dėjau daug mažiau želatinos, biskvitas buvo truputėlį per kietas, bet tikrai gavosi labai skaniai, dar dėjau braškių puikiai tiko!!
Atsakyti

Valentina

Naudingas
(3)
Šis labai geras, skanus ir lengva gaminti. Gaminau jau kelis kartus. Želatinos porą kartų dėjau tik 20g., pavyko puikiai
Atsakyti

Laura

Naudingas
(0)
Aš nesuprantu - biskvito perpjauti nereikia? Jis tik ant dugno dedasi? Ir kai išplaki baltymus, o paskui dedi kitus produktus, tie baltymai nesukrinta? Noriu bandyt, gerai atrodo, bet man čia daug klausimų ..🤔
Atsakyti

Sonata

Naudingas
(0)
Man gavosi tobulas, ačiū už receptą
Atsakyti

Laima

Naudingas
(0)
Puikus receptas, viskas aiškiai surašyta . Gal jau treti metai mano švenčių proga šis tortas daromas. Visų svečių išgirtas, pats skaniausias tortas.
Atsakyti

Atsakinėjama į Komentarą

Raudono aksomo ir sūrio tortas Valentino dienai ar kitai šventei
(4)
Tortas "Trys šokoladai" | Receptas
(8)
Plikytų pyragaičių tortas
(3)
Citrininis blynų tortas
(4)