Rafaelo tortas su kondensuotu pienu pagal Beatą

2024-01-13 Autorius oSkanu.lt

Rafaelo tortas su kondensuotu pienu pagal Beatą
Jums jau esu pasakojusi kaip pagaminti kokosinį rafaelo tortą ir iki šiol jis mūsų portale yra vienas iš pačių skaitomiausių receptų, sulaukęs labai daug teigiamų atsiliepimų. Bet visai neseniai per Beatos laidą pamačiau variantą su kondensuotu pienu, kuris yra itin panašus į manąjį, bet kiek su kitomis proporcijomis. Ir labai sudomino, tad išmėginau. Galiu pasakyti, kad taip pat gavosi labai skanus ir vertas Jūsų dėmesio tortas. Abu receptai labai geri, todėl linkiu išmėginti abu ir nuspręsti, kuris Jums yra skanesnis! 

Ingredientai

    Biskvitams: 
    • kiaušiniai: 5 didelių
    • cukrus: 230 gramų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • miltai: 230 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    Kremui:   
    • kondensuotas pienas: 1 indelio (385 gramų)
    • 82% riebumo sviestas: 180 gramų
    • grietinėlė: 450 gramų (geriausia tinka 36% riebumo, bet iš bėdos tiks ir 35%)
    • grietinėlės standiklis: 2 pakelių
    • kokosų drožlės: 50 gramų
    Biskvitų sulaistymui:
    • vanduo: 100 mililitrų
    • citrinos sulčių: iš 1 vnt.
    • cukrus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė pabals bei patrigubės. Plakant silpna srovele supilkite aliejų.
  2. 2. Tada įsijokite miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai permaišykite.
  3. 3. Pasiruoštą masę supilkite į 23 centimetrų skersmens apvalų sviestu išteptą kepimo indą ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.
  4. 4. Atvėsinkite ir perpjaukite i į keturias dalis - gausite keturis plonus torto biskvitus.
  5. 5. Tuomet grietinėlę šiek tiek paplakite, supilkite grietinėlės standiklį ir išplakite iki standumo. Padėkite į šaldytuvą.
  6. 6. Kambario temperatūros sviestą išsukite su kondensuotu pienu (šiuos produktus geriausia per visą naktį palaikyti toje pačioje kambario temperatūros vietoje).
  7. 7. Supilkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite. Pasiruoštą masę maždaug 30 minučių palaikykite šaldytuve.
  8. 8. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudėkite į grietinėlę ir šias mases išplakite iki vientisos konsistencijos.
  9. 9. Sulaistymui skirtus produktus sumaišykite tarpusavyje.
  10. 10. Rafaelo torto surinkimas: Pasiruoškite torto lėkštę, dėkite pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite citrinų sirupu.
  11. 11. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleiskite ketvirtadalį pasiruošto kremo.
  12. 12. Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite, sulaistykite citrinų sirupu, sudėkite antrąjį ketvirtadalį kremo.
  13. 13. Kartokite šitaip tol, kol sulaistysite ir kremu padengsite paskutinį biskvitą.
  14. 14. Torto paviršių išlyginkite ir dėkite į šaldytuvą bent kelioms valandoms. Kuo ilgiau tuo geriau.
  15. 15. Po to tortą apibarstykite kokosų drožlėmis.
  16. 16. Pjaustykite ir skanaukite!
Nekeptas Snickers tortas
(10)
Keto snickers tortas-pyragas su maskarpone be cukraus, be miltų
(1)
Maskarponės tortas su citrininiu kremu
(1)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)