Mini medaus tortas su grietinės kremu

2024-12-11 Autorius IPKitchen

Mini medaus tortas su grietinės kremu
Mini medaus tortas su grietinės kremu – tai klasikinis desertas, kuris sužavi savo švelnumu ir subtiliu skoniu. Kiekvienas medaus prisotintas sluoksnis tobulai dera su lengvu, kremišku pertepimu, kuris tirpsta burnoje. Tortas pasižymi išskirtiniu aromatu, jaukiu saldumu ir malonia tekstūra, kurią suteikia sluoksniuotų blynelių ir kremo harmonija. Tai desertas, kuris ne tik skaniai papuošia šventinį stalą, bet ir primena namų šilumą bei vaikystės akimirkas. Puikiai tinka tiek ypatingoms progoms, tiek jaukiems pasisėdėjimams su šeima prie arbatos puodelio.

Redaktorės Vaidos komentaras
- medaus tortas yra visiška klasika, kuri sužavi. O toks mažiukas tortukas, kuris gaunasi gaminant pagal šį receptą, yra, kaip autorė sako, skirtas tiems momentams "kai norisi torto, be šventės" :)

Ingredientai

    Tešlai:
    • Medus: 60 g
    • Sviestas: 60 g
    • Cukrus: 90 g
    • Kiaušiniai: 1 vnt.
    • Soda: 0,5 arb. š.
    • Miltai: 265 g
    Kremui: 
    • Grietinėlė: 200 ml (35% riebumo)
    • Cukraus pudra: 2 valg. š. 
    • Grietinė: 500 g (šalta, 30% riebumo)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į puodą sudėti sviestą, cukrų ir medų. Kaitinti ant vidutinės kaitros nuolat maišant, kol viskas ištirps.
  2. 2. Tuomet įdėti pusę šaukštelio sodos ir kaitinti kol masė pasidarys karamelinės spalvos.
  3. 3. Palikti masę šiek tiek atvėsti, maždaug 10 min.
  4. 4. Į masę įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
  5. 5. Sudėti persijotus miltus ir užminkyti tešlą.
  6. 6. Tešlą padalinti į 10 gabaliukų ir 1 val perkelti į šaldytuvą.
  7. 7. Visus gabaliukus plonai iškočioti tarp kepimo popieriaus lakštų (popierius-tešla-popierius).
  8. 8. Kiekvieną lakštą apipjauti pagal torto formos dugną.
  9. 9. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir lakštus po vieną kepti kol taps gražiai apskrudę. Kadangi lakštai ploni, jie ilgai nekeps.
  10. 10. Kremui į dubenį supilti grietinėlę ir įdėti cukraus pudros. Išplakti.
  11. 11. Tuomet mentele įmaišyti šaltą grietinę.
  12. 12. Į torto formą dėti pirmąjį lakštą, jį aptepti kremu. Dėti kitą lakštą ir vėl tepti kremo. Taip susluoksniuoti visus lakštus.
  13. 13. Viršų aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais (smulkintais likučiais nuo biskvitų formavimo).
  14. 14. Paruoštą tortą nakčiai dėti į šaldytuvą, kad lakštai suminkštėtų ir visi skoniai persigertų.
  15. 15. Prieš patiekiant torto šonus galima papildomai aptepti kremu ir apibarstyti trupiniais.
  16. 16. Papuošti pagal savo fantaziją.
Mini medaus tortas su grietinės kremu
IPKitchen IPKitchen

Atsakinėjama į Komentarą

Receptas: Tortas Snickers
(109)
Jogurtinis tortas su vaisiais
(32)
Aguonų tortas su maskarpone
(6)