Proginis pyragas, arba Snickers tortas 🍫

2025-03-31 Autorius oSkanu.lt

Proginis pyragas, arba Snickers tortas 🍫
Šiandien noriu pasidalinti su jumis vienu iš mano mėgstamiausių receptų - Snickers torteliu, kuris puikiai tinka bet kokiai šventei ar progai. Kaip ir daugelis, aš esu įsitikinusi, kad naminiai desertai beveik visada pranoksta pirktus. Jie ne tik skanesni, bet ir juose žinome, kokius ingredientus dedame. Šis nepaprastai skanus ir lengvai pagaminamas tortelis buvo sukurtas vieną vakarą, kai norėjosi kažko ypatingai saldaus, bet be kepimo. Jis tapo mano kolegų mėgstamiausiu desertu, kurį dažnai prašo atnešti į ofisą per įvairias šventes. Kreminė tekstūra, traškus sausainių pagrindas ir saldūs šokolado bei karamelės akcentai sukuria tobulą skonių harmoniją, kuri nepaliks abejingų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jei norite paįvairinti receptą arba neturite visų reikalingų ingredientų, štai keletas alternatyvų: 

  • Vietoje šokoladinių sausainių galite naudoti "Digestive" sausainius, sviestinius sausainius arba bet kokius kitus sausainius su šokoladu.
  • Natūralią kreminę varškę galima pakeisti maskarpone sūriu arba rikotos sūriu, sumaišytu su grietine.
  • Jei neturite Snickers batonėlių, galite naudoti kitus šokoladinius batonėlius su karamele, pavyzdžiui, Mars, Twix arba netgi savo gamybos karamelę su riešutais.
  • Vietoje paprastos želatinos galima naudoti beskonę želatiną (agar-agar).
  • Cukrų galima pakeisti klevų sirupu, medumi arba kokosų cukrumi, bet tuomet skonis šiek tiek keisis.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
Norint pasiekti geriausią rezultatą, rekomenduoju:
 
  • Prieš pradedant ruošti tortą, įsitikinkite, kad varškė ir grietinėlė yra šaltos - taip kremas bus standesnė ir geriau laikysis.
  • Sausainius geriausia smulkinti rankiniu būdu, kad liktų nedidelių gabaliukų, kurie suteiks tekstūros.
  • Formos dugną ir kraštus išklokite maistine plėvele, kad vėliau tortą būtų lengviau išimti.
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, į kremo masę galite įmaišyti šlakelį kavos.
  • Prieš papuošiant, leiskite tortui bent 4-6 valandas (arba per naktį) sustingti šaldytuve.

Ingredientai

    • Šokoladiniai sausainiai: 200g (aš naudojau Selgos mini, kurių pakuotėje yra 250g, todėl užteko ir papuošimui) 
    • Sviestas: 100g 
    • Natūrali kreminė varškė: 500g 
    • 35% grietinėlė: 400ml 
    • Snickers batonėliai: 3 vnt. (galima naudoti pakelį mini Snickers batonėlių + 1 didelį dvigubą, kad užtektų ir pyragui, ir papuošimui) 
    • Cukrus: 150g 
    • Želatina: 3 šaukštai 
    • Vanilinas: šiek tiek (pagal skonį) 
    • Pienas: šiek tiek (želatinai išbrinkinti) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia paruošiame želatiną - užpilame ją pienu, kad pilnai apsemtų ir dar liktų skysčio. Gerai išmaišome ir paliekame brinkti, kol tęsiame kitus žingsnius.
  2. 2. Smulkiai sutrinama šokoladinius sausainius dubenyje arba maisto smulkintuve. Ištirpdomas sviestas ir supilamas ant sutrintų sausainių. Masė kruopščiai išmaišoma, kad visi sausainiai būtų padengti sviestu.
  3. 3. Gauta sausainių masę dedame į išardomą kepimo formą, kurią prieš tai reikėtų iškloti maistine plėvele. Sausainių masę tolygiai paskirstome ir stipriai suspaudžiame, suformuodami tvirtą pagrindą. Formą būtinai įdėkite į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų.
  4. 4. Šaldytuve esant pagrindui, pasiruošia kremas. Varškę supils į didelį dubenį, įbers cukrų ir vaniliną. Viskas kruopščiai suplakama, kol masė tampa vientisa.
  5. 5. Kitame dubenyje reikės išplakti šaltą grietinėlę iki standumo. Tai geriausiai pavyksta, kai grietinėlė iš anksto atvėsinama šaldytuve.
  6. 6. Išplaktą grietinėlę švelniais judesiais įmaišo į varškės masę. Svarbu tai daryti atsargiai, kad nesugadintų grietinėlės purumo.
  7. 7. Išbrinkusią želatiną trumpai pašildysite mikrobangų krosnelėje arba ant silpnos ugnies, kol ji taps skysta. Želatiną reikia supilti į kreminę masę ir viską gerai išmaišyti.
  8. 8. Smulkiai supjaustys Snickers batonėlius ir įmaišys juos į kreminę masę. Kremas bus išpilamas ant atšalusio sausainių pagrindo ir tolygiai paskirstomas.
  9. 9. Tai padarę, tortą dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4-6 valandoms, o geriausia - per naktį, kad masė gerai sustingtų.
  10. 10. Prieš patiekiant, tortas yra papuošiamas likusiais mini sausainiais ir Snickers gabalėliais. Jį galima papuošti ir šokolado drožlėmis ar karamele.
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)
Citrininis blynų tortas
(4)
Trijų šokoladų tortas pagal Beatą
(27)
Krikštynų tortas "Raffaello"
(10)
Tortas Napoleonas su kremu
(43)