Lengvas Rafaelo tortas su maskarpone ir migdolais

2024-01-14 Autorius oSkanu.lt

Lengvas Rafaelo tortas su maskarpone ir migdolais
Jau Jums pasakojau kaip paruošti fantastišką kokosinį rafaelo tortą ir jau esu minėjusi, kad tai bene pats populiariausias tortas mūsų portale, susilaukiantis labai daug gerų Jūsų atsiliepimų. O vakar namie turėjau maskarponės ir norėjau paruošti kokį pyragą ar tortą, kad ją sunaudoti. 

Akis netikėtai užkliuvo užlengvai pagaminamo rafaelo torto su maskarpone recepto. Tokio dar tikrai nebuvau ruošusi. Tai beveik nekeptas tortas ir darbo pasirodė nedaug. Ir žinoma, prisiruošiau pasigaminti, ir tikrai nepasigailėjau savo pasirinkimo.

Tiesa į kremą dar įdėjau nuo savęs vieną šaukštą želatinos, originaliame recepto jos nebuvo. Kažkaip man šitaip atrodo patikimiau, kad torto kremas nepabėgs per šonus.

Želatinos kiekis visiškai minimalus, o kremas gaunasi kremiškas, minkštas ir labai lengvai kabinamas šaukštu. Bet galiu perspėti - šis tortas tikrai saldus, tarsi "Raffaello" saldainis.

Einame prie gamybos!

Ingredientai

    • sausainiai: 150 gramų (labiausiai tinka migdoliniai)
    • sviestas: 80 gramų
    • maskarponės sūris: 750 gramų
    • baltas šokoladas: 400 gramų
    • migdolai: 1 saujos
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • kokosų drožlės: 180 gramų
    • želatina: 1 valgomojo šaukštų (+ 50 mililitrų vandens)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia želatiną užpilkite vandeniu ir palikite brinkti.
  2. 2. Sausainius susmulkinkite iki trupinių.
  3. 3. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainiais.
  4. 4. Kepimo indą išklokite su kepimo popieriumi.
  5. 5. Suberkite sausainių ir sviesto masę. Gerai suspauskite, suformuodami torto padą.
  6. 6. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki 170 laipsnių temperatūros maždaug 5 minutes.
  7. 7. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje ar orkaitėje.
  8. 8. Suberkite ant sausainių pagrindo. Prieš tai aš juos dar šiek tiek pasmulkinau.
  9. 9. Į prikaistuvį dėkite maskarponės sūrį, 200 gramų baltojo šokolado ir įspauskite citrinos sultis. Kaitinkite, kol gausite vientisą masę.
  10. 10. Tuomet sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ši ištirps. Sūrio masę nukelkite nuo kaitros.
  11. 11. Suberkite kokoso drožles ir gerai išmaišykite.
  12. 12. Pilkite masę ant sausainių pagrindo.
  13. 13. Garų vonelėje ištirpinkite 200 gramų baltojo šokolado (įdėjau dar papildomai maždaug 30 gramų sviesto) ir užpilkite jį ant torto viršaus.
  14. 14. Pabarstykite likusiomis kokoso drožlėmis.
  15. 15. Tortą dėkite į šaldytuvą sutvirtėti.
  16. 16. Puoškite pagal savo norus ir fantaziją - pvz. su braškėmis ir rafaelo saldainiais.
  17. 17. Pjaustykite ir skanaukite!
Kijevo tortas
(10)
Biskvitas tortui
(8)
Bananinis medaus tortas
(1)
Morenginis tortas su karameliniu kavos kremu ir aguoniniu biskvitu
(39)
Sodrus kavos tortas
(13)