Šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu

Autorius apie receptą

Kaip pagaminti tortą juodasis miškas jau pasakojau. O dabar šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu. Kokių dar "juodųjų" tortų žinote? Labai noriu juos išmėginti. :)

O dabar apie šį pyragą. Biskvito kvapas gaunasi sodrus, o pats tortas "šlapias", o vien jo pavadinimas tiesiog "kvepia" klasika. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti, nes skonis tiesiog pasakiškas. Tad imam ir gaminam jau dabar! 

Galimos ingredientų alternatyvos 
Reklama

  • Vietoje paprastos grietinės galima naudoti rūgščią grietinę (30% riebumo), ji suteiks tortui dar daugiau drėgmės ir subtilų rūgštumą.
  • Žemės riešutus galima pakeisti graikiniais, lazdyno riešutais arba migdolais, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
  • Jei neturite "Rududu", galite naudoti bet kurį kitą virto kondensuoto pieno prekės ženklą arba pasigaminti patys, virdami kondensuotą pieną uždaroje skardinėje 2-3 valandas.
  • Vietoje acto galima naudoti citrinų sultis sodai "užgesinti", tai neturės įtakos skoniui.
  • Kavai ruošti tinka tiek malta, tiek tirpi kava, svarbiausia, kad ji būtų stipri ir intensyvaus skonio.
  • Jei norite sumažinti cukraus kiekį, galite recepte naudoti 300 g cukraus vietoj 400 g, tai neturės didelės įtakos konsistencijai.
  • Tortą galima pagardinti šlakeliu romo esencijos arba tikro romo, tai suteiks papildomo aromato.
  • Šviesiesiems miltams galima rasti alternatyvą naudojant 50% kvietinių ir 50% speltų miltų mišinį, tai suteiks tortui daugiau skonio.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Būtinai naudokite kambario temperatūros kiaušinius - jie geriau išsiplakas ir padidina biskvito tūrį.
  • Prieš pradėdami gaminti kremą, įsitikinkite, kad sviestas ir kondensuotas pienas tikrai yra kambario temperatūros, kitaip kremas gali susisluoksniuoti.
  • Kepimo formos dugną ne tik išklokite kepimo popieriumi, bet ir šonus sutepkite sviestu, tai palengvins biskvito išėmimą.
  • Biskvitą geriausia kepti nedidelėje temperatūroje, kad jis iškeptų tolygiai ir nesukristų.
  • Biskvito lakštus sirupu laistykite tolygiai, bet ne per gausiai, kad tortas netaptų per daug drėgnas ir nesugriūtų.
  • Prieš puošdami tortą, palaikykite jį šaldytuve bent 4 valandas, o geriausia – per naktį, taip kremas gerai sustings ir tortas bus lengviau pjaustomas.
  • Jei norite intensyvesnio kavos skonio, į kremą galite įmaišyti 1-2 šaukštelius tirpios kavos granulių.
  • Torto viršų galima puošti tarkuotu šokoladu, kakavos pudra arba kavos pupelėmis, taip suteikiant jam elegantiškumo.
  • Pjaudami tortą peilį periodiškai pamerkite į karštą vandenį ir nušluostykite – taip pjūviai bus švaresni.
  • Tortas geriausiai skonis 2-3 dieną po pagaminimo, kai visi skoniai susilieja.

Ingredientai

    Tešlai:
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 400 gramų
    • miltai: 270 gramų
    • kakava: 60 gramų
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • actas: 2 arbatinių šaukštelių (sodos "nugesinimui)
    • grietinė: 400 gramų (naudojau 30% riebumo)
    • riešutai: 75 gramų (naudojau žemės riešutus)
    Kremui:
    • sviestas: 300 gramų (riebalų mišiniai netinka)
    • virtas kondensuotas pienas: 600 gramų (arba "Rududu")
    • stipri juoda kava: 125 mililitrų
    • cukrus
    • vanduo

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinius gerai išplakame su cukrumi, kol cukrus ištirps, o kiaušinių masė padidės.
  2. 2. Tada atskirame inde sumaišome grietinę bei kakavą.
  3. 3. Riešutus susmulkiname.
  4. 4. Grietinės masę supilame į išplaktus kiaušinius, suberiame miltus, supilame sodą "užgesintą" su actu, suberiame susmulkintus riešutus.
  5. 5. Viską gerai išmaišome.
  6. 6. Gautą tešlą padaliname į dvi lygias dalis.
  7. 7. Tuomet 26 centimetrų skersmens formą išklojame kepimo popieriumi bei ištepame riebalais.
  8. 8. Supilame vieną dalį į kepimo formą bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių.
  9. 9. Tą patį padarome ir su antra dalimi tešlos. Patikrinti ar iškepęs biskvitas galima su mediniu iešmeliu, jeigu jį ištraukus jis bus švarus, galima traukti iš orkaitės, nes jau iškepė. Iškeptus biskvitus perpjauname į 2 dalis, kad turėtume 4 biskvito lakštus.
  10. 10. Po to kremui išplakame kambario temperatūros sviestą su kambario temperatūros "Rududu".
  11. 11. Lėtai įplakame paruoštą bei perkoštą stiprią juodą kavą.
  12. 12. Atvėsusius biskvito lakštus pertepame paruoštu kremu, naudodamos torto formos bortelius. Prieš tepdami kremu, sulaistome juos cukraus ir vandens sirupu.
  13. 13. Dedame tortą į šaldytuvą kelioms valandoms arba visai nakčiai.
  14. 14. Kai jau tortas sustingsta nuimame bortelius bei puošiame pagal savo norus ir fantaziją. Lepinamės!

Atsiliepimai

Ilona

Biskvitas superinis 👌, tik 10min kepimo tikrai jam nepakanka, man kepe 25min su ventiliatorium180-185C visad naudoju papildoma termometra tai temp tikrai tokia. As naudojau karamelini surio krema su riesutais, nes originalaus recepto biskvitai nrpatiko, tai sitie tikrai puikiai tiko.
Atsakyti