Autorius apie receptą
Kaip pagaminti
tortą juodasis miškas jau pasakojau. O dabar šlapias kavos tortas Juodasis princas su kondensuotu pienu. Kokių dar "juodųjų" tortų žinote? Labai noriu juos išmėginti. :)
O dabar apie šį pyragą. Biskvito kvapas gaunasi sodrus, o pats tortas "šlapias", o vien jo pavadinimas tiesiog "kvepia" klasika. Tikrai labai rekomenduoju pamėginti, nes skonis tiesiog pasakiškas. Tad imam ir gaminam jau dabar!
Galimos ingredientų alternatyvos
Reklama
- Vietoje paprastos grietinės galima naudoti rūgščią grietinę (30% riebumo), ji suteiks tortui dar daugiau drėgmės ir subtilų rūgštumą.
- Žemės riešutus galima pakeisti graikiniais, lazdyno riešutais arba migdolais, priklausomai nuo jūsų skonio preferencijų.
- Jei neturite "Rududu", galite naudoti bet kurį kitą virto kondensuoto pieno prekės ženklą arba pasigaminti patys, virdami kondensuotą pieną uždaroje skardinėje 2-3 valandas.
- Vietoje acto galima naudoti citrinų sultis sodai "užgesinti", tai neturės įtakos skoniui.
- Kavai ruošti tinka tiek malta, tiek tirpi kava, svarbiausia, kad ji būtų stipri ir intensyvaus skonio.
- Jei norite sumažinti cukraus kiekį, galite recepte naudoti 300 g cukraus vietoj 400 g, tai neturės didelės įtakos konsistencijai.
- Tortą galima pagardinti šlakeliu romo esencijos arba tikro romo, tai suteiks papildomo aromato.
- Šviesiesiems miltams galima rasti alternatyvą naudojant 50% kvietinių ir 50% speltų miltų mišinį, tai suteiks tortui daugiau skonio.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Būtinai naudokite kambario temperatūros kiaušinius - jie geriau išsiplakas ir padidina biskvito tūrį.
- Prieš pradėdami gaminti kremą, įsitikinkite, kad sviestas ir kondensuotas pienas tikrai yra kambario temperatūros, kitaip kremas gali susisluoksniuoti.
- Kepimo formos dugną ne tik išklokite kepimo popieriumi, bet ir šonus sutepkite sviestu, tai palengvins biskvito išėmimą.
- Biskvitą geriausia kepti nedidelėje temperatūroje, kad jis iškeptų tolygiai ir nesukristų.
- Biskvito lakštus sirupu laistykite tolygiai, bet ne per gausiai, kad tortas netaptų per daug drėgnas ir nesugriūtų.
- Prieš puošdami tortą, palaikykite jį šaldytuve bent 4 valandas, o geriausia – per naktį, taip kremas gerai sustings ir tortas bus lengviau pjaustomas.
- Jei norite intensyvesnio kavos skonio, į kremą galite įmaišyti 1-2 šaukštelius tirpios kavos granulių.
- Torto viršų galima puošti tarkuotu šokoladu, kakavos pudra arba kavos pupelėmis, taip suteikiant jam elegantiškumo.
- Pjaudami tortą peilį periodiškai pamerkite į karštą vandenį ir nušluostykite – taip pjūviai bus švaresni.
- Tortas geriausiai skonis 2-3 dieną po pagaminimo, kai visi skoniai susilieja.
Atsiliepimai
Ilona
Atsakyti