Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus

2023-09-29 Autorius oSkanu.lt

Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus
Mėgstantiems riešutų kremą Nutella šis tortas tai tikrai garantuotai patiks. Man kaip nutelos gerbėjai jis yra fantastiškas. Aš jį valgiau... ir kartojau ir net nesigailėjau, kad jame daug kalorijų, nes skonis atpirko viską. Tikrai ruošiu jį dar ne vieną kartą, kai tik norėsiu save palepinti. Tik žinau, kad dėl paskutinių kąsnių teks "muštis" su kitais šeimos nariais, nes ir jie jų norės. Jie taip pat išgyrė šį tortą vis sakydami, kad tai geriausias desertas, kurį tik galima įsivaizduoti. Tad drąsiai pamėginkite pasigaminti ir Jūs. Esu tikra, kad Jums taip pat labai patiks. :)

Ingredientai

    Biskvitui:
    • kiaušiniai: 6
    • cukrus: 0,8 stiklinės (150 gramų)
    • miltai: 0,4 stiklinės (65 gramų)
    • kakavos milteliai: 0,25 stiklinės (25 gramų)
    • malti lazdynų riešutai: 100 gramų
    • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnelio
    Biskvitų sulaistymui:
    • arbata: 50 mililitrų
    • cukrus: 50 mililitrų
    Kremui:
    • riebi grietinėlė: 330 mililitrų
    • mascarpone sūris: 250 gramų
    • "Nutella" riešutų kremas: 350 gramų
    Glajui:
    • pieninis šokoladas: 100 gramų
    • pienas: 2 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 2 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Kepkite biskvitą: Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
  2. 2. Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos, plakite iki putų. Paskui po šaukštą nuolatos plakdami suberkite cukrų, išplakite iki standžios blizgios masės. Toliau plakdami sudėkite po vieną trynį, po kiekvieno išplakant.
  3. 3. Tada atskirame inde persijotus miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava bei maltais riešutais. Sausą mišinį suberkite į kiaušinių masę (aš pati subėriau per 4 kartus bei maišiau šluotele).
  4. 4. Kepimo formos (aš naudojau 24 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą bei kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
  5. 5. Atvėsusį biskvitą perpjaukite į tris dalis.
  6. 6. Biskvitų sulaistymui: Karštoje arbatoje ištirpinkite cukrų, palikite atvėsti.
  7. 7. Ruoškite kremą: Sumaišykite mascarpone sūrį su Nutella kremu iki vienalytės glotnios konsistencijos.
  8. 8. Tada atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę. Ją dalimis įmaišykite į sūrio masę.
  9. 9. Paruoškite glajų: Viską sudėkite į indą bei ištirpinkite garų vonelėje.
  10. 10. Surenkite tortą: Į tortinę sudėkite pirmą biskvito lakštą. Jį lengvai suvilgykite arbata.
  11. 11. Ant jo dėkite paruošto kremo.
  12. 12. Paskui dėkite antrą biskvito lakštą, jį taip pat lengvai suvilgykite arbata bei sudėkite ant jo kremo.
  13. 13. Ant viršaus sudėkite likusį sulaistytą biskvito lakštą. Norint kremo palikite ir papuošimui, arba visą sutepkite į sluoksnius.
  14. 14. Apliekite tortą glajumi bei puoškite pagal norus ir fantaziją. Skanaus!
Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus
Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus
Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus
Nutella tortas su maskarponės sūriu ir pieniško šokolado glajus
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)
Nekeptas jogurtinis maskarponės tortas
(24)