Aš taip ilgai laukiau… Šitaip laukiau Helovino, kad galėčiau pagaliau išsikepti tortą, kurį kiekvienais metais vis prisižadėdavau pagaminti, bet taip ir neprisiruošdavau… Bijojau.. Bet, bijojau ne dėl to, kad tortas atrodo tikrai šiurpiai, o dėl to, kad mane gąsdino mintis, kad nesugebėsiu ir viską sugadinsiu. Vakar sau užtikrintai pasakiau, kad užteks - daugiau nelauksiu, kas bus, tas bus, ir nieko nelaukdama nuėjau į parduotuvę nusipirkti reikiamų ingredientų.😁 Kai jau grįžau namo su maišu produktų, jau nebebuvo kur dingti - teko eiti pradėti gaminti kone klasika tapusį Helovino šventinio stalo atributą - smegenų tortą. O gal pyragą? Na nėra taip svarbu, kaip pavadinsi, svarbiausia, kad jis ne tik gražus, bet ir labai skanus.
Tik įpusėjusi gamybos procesą supratau, kad mano baimės buvo visai nepagrįstos - smegenų tortas toks paprastas, kad jį paruošti gali bene kiekvienas, o absoliučios sėkmės garantas gaminant šį grožį (ar reiktų sakyti baisuoklį?😁) yra tinkamas išformavimas. Biskvitų formavimui idealiausiai tinka duonos peiliai, nes dėl savo dantyto paviršiaus jie leidžia išgauti taisyklingus, tikslius ir itin dailius pjūvius. Mėgindama išgauti kuo tikslesnę formą paprasčiausiai susiradau kelias smegenų formos nuotraukas internete ir stengiausi pjaustyti taip, kaip man atrodė tinkama.
Žinoma, smegenų tortui reikia pusrutulio formos kepimo indo. Jeigu tokio savo virtuvėje vis dar neturite, dar ne viskas prarasta. Gal savo spintelėse atrasite paprasčiausią metalinį arba grūdinto stiklo dubenį? Būtent stiklinį dubenį aš ir panaudojau kepdama šį Helovyno tortą - viskas pavyko nuostabiai (patarimas - stiklinį dubenį dedame į orkaitę orkaitei dar pilnai neįšilus. Nors stiklas ir grūdintas, visada geriau stengtis išvengti didelių temperatūros svyravimų dėl skilimo tikimybės).
Jeigu iš kepimo indo ištraukto biskvito viršus jums atrodys per plokščias, visada galima sviestiniu kremu prilipdyti biskvito atraižas ir šitaip suapvalinti formą, kaip kad aš padariau gamindama (matysite nuotraukose recepto instrukcijose).
Reklama
Dar vienas fantastiškas dalykas - biskvitui galima naudoti bet kokį jūsų mėgstamą biskvito arba pyrago receptą. Savo smegenų tortui aš panaudojau savo mėgstamo moliūgų pyrago receptą, o ir tikiu, kad dauguma jūsų (lygiai taip kaip ir aš) šiuo metų laiku kovojate su moliūgų pertekliumi. 😁 Tad… Du privalumai viename - nuostabus Helovino stalo papuošimas ir moliūgų panaudojimo būdas - valio! Mėginam jau dabar? 😉
Atsakinėjama į Komentarą