Autorius apie receptą
Šiandien dar vienas šokoladinis skanėstas Jums - nuostabus šokoladinis karamelinis tortas. Labai visų išgirtas, seniai norėtas ir pagaliau išmėgintas. Tikrai galvojau, kad šis tortas gali tapti mano mėgstamiausiu, nes skambėjo ir atrodė labai gundančiai. Ir jis tikrai labai skanus, bet man kiek per gal saldus. Bet štai vyrui jis labai patiko.
Tortą gaminau sau be jokios progos, tad kažkaip ypatingai nepuošiau. Beje, eksperimentavau su "ale torto tepimo staliuku" betepdama tortą sugebėjau nutėkšti ant stalo "aukštyn kojomis". Nieko. Tortas išgyveno. Šonas truputį įlinko, bet ganėtinai lengvai pasitaisė.
Patarimai. Tortą sutepiau ir po to laikiau per visą naktį, ragavau kitą dieną. Pirmą dieną nesugebėjau įveikti net pirmo gabaliuko iki galo. Labai užsaldino širdelę. Jau buvau šiek tiek nusivylusi, kad man bus visiškai per saldus. Kitą dieną tortas labiau įsigėrė, buvo šlapesnis, ne toks labai labai saldus. Tikrai žymiai skanesnis. Todėl tikrai patariu leisti šiam tortui subręsti.
Biskvitą kepiau vieną 18 centimetrų torto formoje ir paskui supjausčiau į keturias dalis. Man iškilo nedidelė kuprelė, tad vienas biskvito sluoksnis nebuvo labai dailus, bet sutepus visiškai nieko nesimatė.
Jeigu kepsite didesnėje formoje, rekomenduoju didinti produktų kiekius biskvitui priklausomai nuo naudojamos formos. Internete galite rasti skaičiuokles, kurios be didelių pastangų konvertuoja produktų kiekius skirtingų dydžių kepimo formoms. :)
Atsiliepimai
Laura
Atsakyti