Tinginių napoleonas su kondensuotu pienu ir spanguolėmis (arba uogiene) greitai

Autorius apie receptą

Paprastas, bet labai gardus tinginių napoleonas su kondensuotu pienu ir spanguolėmis (arba uogiene) iš vos 4 ingredientų. Pagaminamas itin greitai, bet man asmeniškai jis labai patinka. Kai užsukę svečiai jo paragauja, visi greitai pasiprašo recepto. Esu visiškai tikra, kad jis patiks ir Jums, tik pamėginkite pasigaminti jau šiandien! :)

Galimos ingredientų alternatyvos 

  • Vietoje sluoksniuotos bemielės tešlos galite naudoti sluoksniuotą mielinę tešlą, tačiau turėkite omenyje, kad skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
  • Jei neturite sviesto, galite naudoti kokoso aliejų, tačiau skonis bus kitoks ir subtiliai jaučiasis kokosų aromatas.
  • Vietoje saldaus kondensuoto pieno galima naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną (Dulce de leche), kuris suteiks desertui gilesnį karamelės skonį.
  • Jei neturite spanguolių, galite naudoti bruknių, aviečių, serbentų ar vyšnių uogienę - svarbu, kad būtų šiek tiek rūgštelės, kuri atsveria saldų kremą.
  • Puikiai tiks ir konservuotos vyšnios be kauliukų, tik prieš naudojant nusausinkite jas nuo sirupo.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Sluoksniuotą tešlą rekomenduojama atšildyti šaldytuve per naktį, o ne kambario temperatūroje, kad ji nepasidarytų per minkšta ir nepriliptų.
  • Kepant tešlą, ant kiekvieno lakšto uždėkite kepimo popierių ir šiek tiek paspauskite, kad tešla nekiltų per daug ir išliktų plokščia.
  • Prieš maišydami sviestą su kondensuotu pienu, leiskite jam šiek tiek atvėsti, bet nevisiškai, kad mišinys būtų kreminės konsistencijos.
  • Desertui būtina pastovėti šaldytuve bent 8 valandas, idealu - per naktį, kad tešla suminkštėtų ir skoniai susijungtų.
  • Jei norite tobulai lygaus deserto, galite pasunkinti jį, uždėję ant viršaus lentelę ir nedidelį svorį.
  • Tortą lengviau pjaustyti, kai jis šiek tiek pastovi kambario temperatūroje (apie 15 minučių po išėmimo iš šaldytuvo).

Ingredientai

    • sluoksniuota bemielė tešla: 500 gramų
    • sviestas: 1 pakelio (180 gramų)
    • saldus kondensuotas pienas: 1 indelio (400 gramų)
    • suktos su cukrumi spanguolės: 1 mažo indelio - 5 šaukštų (arba kokios kitos rūgštesnės uogienės)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių tešlą atšildome ir supjaustome į 4 dalis.
  2. 2. Iškepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje (maždaug 20-25 minutes).
  3. 3. Atvėsiname.
  4. 4. Sviestą išlydome bei sumaišome su kondensuotu pienu. Spanguoles galite irgi įmaišyti arba vidurinį sluoksnį ištepti vien jomis.
  5. 5. Tuomet sluoksniuojame (aš tą dariau maistinėje dėžutėje): lakštas, maždaug 5 šaukštai kremo, vėl lakštas, vėl kremas (arba tik uogienė), lakštas, kremas, lakštas (ant viršaus dar uždėjau kremo bei užbarsčiau maltų vaflių).
  6. 6. Statome į šaldytuvą visai nakčiai. Galite šiek tiek paslėgti, kad viršutinis lakštas neliktų išsipūtęs.
  7. 7. Po to jau mėgaujamės!

Atsiliepimai

rita rimdžiutė

Lig ir nesudetinga o kaip iskepti pagrinda
Atsakyti

Vilija

Bemieles teslos pakuote perkat parduotuve (saldymo skyriui).ant pakuotes parasyta kiek laiko kepti ir kaip naudoti).Siuo atveju lakstus issikepat ir sutepat pagal pateikta recepta.
Kotrynos vasaros uogų tortas
(9)
Morenginis tortas su kavos kremu ir datulėmis
(3)
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)