Autorius apie receptą
Paprastas, bet labai gardus tinginių napoleonas su kondensuotu pienu ir spanguolėmis (arba uogiene) iš vos 4 ingredientų. Pagaminamas itin greitai, bet man asmeniškai jis labai patinka. Kai užsukę svečiai jo paragauja, visi greitai pasiprašo recepto. Esu visiškai tikra, kad jis patiks ir Jums, tik pamėginkite pasigaminti jau šiandien! :)
Galimos ingredientų alternatyvos - Vietoje sluoksniuotos bemielės tešlos galite naudoti sluoksniuotą mielinę tešlą, tačiau turėkite omenyje, kad skonis ir tekstūra šiek tiek skirsis.
- Jei neturite sviesto, galite naudoti kokoso aliejų, tačiau skonis bus kitoks ir subtiliai jaučiasis kokosų aromatas.
- Vietoje saldaus kondensuoto pieno galima naudoti karamelizuotą kondensuotą pieną (Dulce de leche), kuris suteiks desertui gilesnį karamelės skonį.
- Jei neturite spanguolių, galite naudoti bruknių, aviečių, serbentų ar vyšnių uogienę - svarbu, kad būtų šiek tiek rūgštelės, kuri atsveria saldų kremą.
- Puikiai tiks ir konservuotos vyšnios be kauliukų, tik prieš naudojant nusausinkite jas nuo sirupo.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Sluoksniuotą tešlą rekomenduojama atšildyti šaldytuve per naktį, o ne kambario temperatūroje, kad ji nepasidarytų per minkšta ir nepriliptų.
- Kepant tešlą, ant kiekvieno lakšto uždėkite kepimo popierių ir šiek tiek paspauskite, kad tešla nekiltų per daug ir išliktų plokščia.
- Prieš maišydami sviestą su kondensuotu pienu, leiskite jam šiek tiek atvėsti, bet nevisiškai, kad mišinys būtų kreminės konsistencijos.
- Desertui būtina pastovėti šaldytuve bent 8 valandas, idealu - per naktį, kad tešla suminkštėtų ir skoniai susijungtų.
- Jei norite tobulai lygaus deserto, galite pasunkinti jį, uždėję ant viršaus lentelę ir nedidelį svorį.
- Tortą lengviau pjaustyti, kai jis šiek tiek pastovi kambario temperatūroje (apie 15 minučių po išėmimo iš šaldytuvo).
Atsiliepimai
rita rimdžiutė
Atsakyti
Vilija