Naminis tortas Medutis su maskarponės ir grietinės kremu

2024-12-02 Autorius Raudona virtuvė

Naminis tortas Medutis su maskarponės ir grietinės kremu
Naminis medutis – tai klasikinis ir visų mėgstamas desertas, kuris žavi savo subtiliu medaus skoniu, sluoksniuota struktūra ir tirštu kremu. Šio torto gamyba reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas vertas visų pastangų.

Ploni, trapūs lakštai kepami atskirai įgauna lengvą karamelės skonį ir auksinę spalvą. Maskarponės ir grietinės kremas pagardintas cukraus pudra ir citrinos sultimis, kurios suteikia gaivumo. Po paros šaldytuve tortas tampa idealiai minkštas, švelniai rūgštus.
Dažniausiai tortas puošiamas lakštų trupiniais, tačiau čia galima ir improvizuoti, puošti medaus lašeliais ar smulkintais riešutais.

Redaktorės Vaidos komentaras - medaus tortas yra iš tų desertų, kuriam paruošti reikia kiek daugiau laiko, tačiau pati gamyba nėra sudėtinga. Tikrai pavyks pagaminti net ir virtuvės naujokams. Svarbiausia pagamintam tortui duoti pakankamai laiko pastovėti šaldytuve, kad lakštai taptų minkšti. 

Ingredientai

    • Cukrus: 200 g
    • Medus: 200 g
    • Sviestas: 100 g 
    • Kiaušiniai: 2 vnt.
    • Miltai: 650 g
    • Kepimo milteliai: 1 arb. š.
    • Cinamonas: 1 arb. š.
    Kremui:
    • Grietinės: 800 g (riebi)
    • Maskarponė: 250 g
    • Cukraus pudra: 200 g
    • Citrinos sultys: iš 1 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Į didelį dubenį sudėti cukrų, medų ir sviestą.
  2. 2. Dubenį statyti ant garų vonelės ir maišyti kol viskas ištirps. Labai svarbu, kad masė neužvirtų!
  3. 3. Kai viskas ištirps dubenį atidėti ir leisti masei šiek tiek atvėsti.
  4. 4. Atskirame dubenyje kiaušinius išplakti iki purios masės.
  5. 5. Kai sviesto ir medaus masė jau bus atvėsusį, įmaišyti plaktus kiaušinius.
  6. 6. Į skystąją tešlos dalį suberti miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Užminkyti minkštą tešlą.
  7. 7. Gautą tešlą padalinti į 8 lygias dalis.
  8. 8. Kiekvieną gabaliuką iškočioti plonai iškart ant kepimo popieriaus lakšto. (Lakštai turėtų būti tokio dydžio kaip pasirinkta torto forma, iškočioti reikėtų plačiau, o iškepusį lakštą apipjauti).
  9. 9. Orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir po vieną lakštus kepti apie 5 min, kol jie taps gražios rudos spalvos.
  10. 10. Iškepusius lakštus atidėti ir leisti jiems pilnai atvėsti.
  11. 11. Kremui į dubenį sudėti maskarponę, grietinę, suberti cukraus pudrą ir įspausti citrinos sultis.
  12. 12. Kremą gerai išplakti, kol bus tirštas ir standus. Neperplakti.
  13. 13. Į torto formą dėti pirmąjį lakštą, aptepti kremu. Dėti kitą lakštą. Taip susluoksniuoti visą kremą. Jeigu lakštas liks, jį galima susmulkinti ir panaudoti papuošimui.
  14. 14. Susluoksniuotą tortą dėti į šaldytuvą bent parai, kad kremas spėtų persigerti ir tortas taptų minkštas.
Naminis tortas Medutis su maskarponės ir grietinės kremu
Šokolado ir citrusinių vaisių tortas
(3)
Naminis Kinder Delice pyragas-tortas
(1)
Austriškas šokolado tortas
(2)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Šokoladinis tortas su avietėmis
(8)
Šokoladinis tortas su lazdynų riešutais
(65)