Autorius apie receptą
Naminis medutis – tai klasikinis ir visų mėgstamas desertas, kuris žavi savo subtiliu medaus skoniu, sluoksniuota struktūra ir tirštu kremu. Šio torto gamyba reikalauja šiek tiek laiko, tačiau rezultatas vertas visų pastangų.
Ploni, trapūs lakštai kepami atskirai įgauna lengvą karamelės skonį ir auksinę spalvą. Maskarponės ir grietinės kremas pagardintas cukraus pudra ir citrinos sultimis, kurios suteikia gaivumo. Po paros šaldytuve tortas tampa idealiai minkštas, švelniai rūgštus.
Dažniausiai tortas puošiamas lakštų trupiniais, tačiau čia galima ir improvizuoti, puošti medaus lašeliais ar smulkintais riešutais.
Redaktorės Vaidos komentaras - medaus tortas yra iš tų desertų, kuriam paruošti reikia kiek daugiau laiko, tačiau pati gamyba nėra sudėtinga. Tikrai pavyks pagaminti net ir virtuvės naujokams. Svarbiausia pagamintam tortui duoti pakankamai laiko pastovėti šaldytuve, kad lakštai taptų minkšti.
Atsiliepimai