Kalėdinis tortas su juodojo šokolado rožėmis

2019-07-01 Autorius Jurgittos receptai

Kalėdinis tortas su juodojo šokolado rožėmis
Šis kalėdinis tortas nuostabus, juo tikrai pasaldinsite ir papuošite Kalėdų stalą.

Ingredientai

    • pirktiniai biskvitai
    • mascarponė: 500 gramų
    • grietinė: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • cukrus: pagal skonį
    • citrinos sultys: 2 valgomųjų šaukštų
    Juodojo šokolado rožėms:
    • juodas šokoladas: 100 gramų
    • medus: 1 valgomojo šaukšto (geriau dirbtinis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia visus kremo ingredientus suplakite mikseriu bei pertepkite tortą (pirktinius biskvitus). Tada jį papuoškite.
  2. 2. Juodojo šokolado rožės: Ant vandens garų vonelės ištirpinkite šokoladą, įmaišykite medų. Nuimkite nuo ugnies, nes perkaitinus šokoladą jis vėliau trupės, ir maišykite, kol masė atšoks nuo sienelių ir sušoks į vieną gumulą.
  3. 3. Tuomet masę dėkite i šaldytuvą, kol ji višiskai sustings - bus kieta (idealiausia ją daryti iš vakaro bei laikyti per visą naktį šaldytuve). Tada, jeigu masė būna labai kieta, keliolikai sekundžių galite įdėti į mikrobangę nedideliu galingumu. Nors pradėjus ją minkyti ji ir taip pasidaro, kaip plastelinas.
  4. 4. Iš pradžių pasidarome nedidelį rutuliuką - ant jo klijuosime lapelius. Po to imame po mažą gabaliuką šokoladinės masės bei formuojame plokščią apvalų lapelį (galite pirštais, galite dėti į maišelį bei kočioti kočėlu - ne taip tirps šokoladas). Lapelius ratu klijuojame ant rutuliuko, kol gausite norimo dydžio rožę.
  5. 5. Papuošiame tortą ir lepinamės!
  6. 6. Rekomendacija: Daugiau kalėdinių tortų receptų rasite: Kalėdiniai tortai.
Nekeptas obuolių - vanilės sūrio tortas
(2)
Tortas "Paukščių pienas" pagal Jolantą
(6)