1. Kepkite biskvitą: Kiaušinius išplakite su druska ir cukrumi iki standžių putų, kol jų apimtis padidėja (maždaug 10 minučių).
2. Paskui suberkite persijotus miltus į kiaušinių masę ir atsargiai, šluotele išmaišykite padarydamos kuo mažiau judesių iš apačios į viršų. Kepimo formos (aš pati naudojau 26 centimetrų skersmens) dugną išklokite su kepimo popieriumi, joje paskirstykite tešlą.
3. Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.
6. Ruoškite kremą: Sumaišykite maskarponės sūrį su virtu kondensuotu pienu iki vientisos glotnios konsistencijos.
7. Atskirame inde iki standumo išplakite grietinėlę. Ją dalimis įmaišykite į sūrio masę.
8. Surinkite tortą: Į tortinę sudėkite pirmą biskvito lakštą. Jį sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu. Ant jo dėkite trečdalį paruošto kremo.
9. Paskui dėkite antrą biskvito lakštą, jį taip pat sulaistykite, aptepkite virtu kondensuotu pienu ir sudėkite ant jo dar trečdalį kremo.
10. Ant viršaus sudėkite likusį sulaistytą biskvito lakštą. Tortą aptepkite likusiu kremu ir puoškite pagal savo norus ir fantaziją. Lepinkitės!
11. Rekomendacija: Daugiau karamelinių tortų receptų rasite: Karameliniai tortai.
Vaidas Tautkus
Nepavyko nei kremas nes kaskoks skystas gavosis o.biskvita visiskai neisikele.
Atsakyti
Vaidas Tautkus
Atsakyti