Beatos biskvitas su karštu pienu

Autorius apie receptą

Beatos biskvitas su karštu pienu – tai ypatingas desertas, pasižymintis sodresniu skoniu, švelnia tekstūra ir nepaprastu minkštumu. Šis biskvitas, įkvėptas klasikinės europietiškos kepinių tradicijos, yra puikus pasirinkimas tiek paprastai šeimos popietei, tiek šventiniam stalui. Naudojant karštą pieną, biskvito struktūra tampa standesnė, tačiau išlieka pakankamai purus, kad puikiai derėtų su uogomis, plakta grietinėle ar mėgstamu kremu. Tai universalus receptas, kurį galima naudoti tiek kaip pagrindą tortams, tiek kaip savarankišką desertą su vaisių padažu ar ledais.

Šis receptas idealiai tinka tiems, kurie nori išbandyti kiek kitokį biskvitą nei įprasta – toks, kuriame klasikinė tekstūra subtiliai papildyta karšto pieno šiluma. Tai Beatos receptas, todėl jis patikrintas, patikimas ir pritaikytas mūsų virtuvei bei skoniui. Kepkite vieną kartą ir jis gali tapti jūsų šeimos tradiciniu desertu.
Reklama

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušiniai: galima naudoti ekologiškus ar laisvai laikomų vištų kiaušinius, kurie turi ryškesnį trynį ir intensyvesnį skonį.
  • Cukrus: galima keisti ruduoju cukrumi, kuris suteiks karamelinę natą.
  • Pienas: tinka ir augalinis pienas (avižų, migdolų ar sojų), tačiau jis turėtų būti kuo riebesnis.
  • Sviestas: galima keisti kokosų aliejumi arba sviestu be laktozės.
  • Miltai: vietoj kvietinių galima naudoti speltos miltus arba dalį jų keisti viso grūdo miltais, nors tekstūra tuomet bus šiek tiek sunkesnė.
  • Vanilė: galima naudoti vanilės cukrų, ekstraktą ar natūralios vanilės sėklas.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius būtina gerai išplakti – masė turi trigubai padidėti, tik tada biskvitas bus purus.
  • Pieną ir sviestą reikėtų užvirti, bet neleisti jiems perkaisti ar sudegti.
  • Miltus būtina persijoti, kad biskvitas būtų kuo švelnesnės tekstūros.
  • Maišykite tešlą švelniai ir ne per ilgai, kad neišleisti įplakto oro.
  • Kepimo forma turi būti gerai ištepta sviestu arba išklota kepimo popieriumi.
  • Kepkite apatinėje orkaitės dalyje, kad viršus neperkeptų per greitai.
  • Leiskite biskvitui visiškai atvėsti formoje, tada išimkite, kad nesubliūkštų.

Ingredientai

    • Kiaušiniai: 4 vnt.
    • Cukrus: 200 g
    • Pienas: 150 ml
    • Sviestas: 70 g
    • Kvietiniai miltai: 225 g
    • Kepimo milteliai: 1 a. š.
    • Druska: žiupsnelis
    • Vanilė: pagal skonį

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinama orkaitė iki 170 °C temperatūros. Paruošiama 18 cm kepimo forma – išklojama kepimo popieriumi arba ištepama sviestu.
  2. 2. Į didelį dubenį įmušami kiaušiniai. Jie kartu su cukrumi, vanile ir žiupsneliu druskos plakami elektriniu plaktuvu maždaug 7–10 minučių, kol masė tampa puri, balta ir apytikriai trigubai padidėja.
  3. 3. Į nedidelį puodą supilamas pienas, sudedamas sviestas ir kaitinama ant vidutinės ugnies, kol sviestas visiškai ištirpsta ir mišinys ima virti. Nukeliama nuo ugnies.
  4. 4. Atskirame dubenyje persijojami miltai ir kepimo milteliai. Trečdalis jų suberiamas į išplaktus kiaušinius ir švelniai įmaišomas mentele.
  5. 5. Tuomet supilamas trečdalis karšto pieno ir sviesto mišinio, vėl lengvai permaišoma. Šis procesas kartojamas: vėl suberiami miltai, tada pienas, ir galiausiai paskutinė miltų dalis. Po kiekvieno įmaišymo tešla išmaišoma atsargiai, kad neišsileistų įplaktas oras.
  6. 6. Paruošta biskvito tešla supilama į formą. Jeigu naudojamos dvi formos, tešla padalijama lygiomis dalimis – tuomet kepimo laikas sutrumpėja.
  7. 7. Biskvitas kepamas 50–55 minutes, kol viršus tampa auksinės spalvos, o įsmeigus medinį pagaliuką, jis išeina sausas.
  8. 8. Iškeptas biskvitas paliekamas formoje 10–15 minučių, tada išimamas ir visiškai atvėsinamas ant grotelių.
Beatos biskvitas su karštu pienu
Beatos biskvitas su karštu pienu
Beatos biskvitas su karštu pienu
Recepto autorius: desertu_dienorastis

Atsiliepimai

Nekeptas Snickers tortas
(10)
Cukinijų ir riešutų tortas
(1)
Nekeptas tortas su kondensuotu pienu
(2)
Alkava - aguoninis tortas su morengais
(2)