Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐

2025-04-19 Autorius oSkanu.lt

Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐
Šilkinis varškės tortas su uogomis – tai tikras vasaros skonio šedevras, kuris sužavės kiekvieną desertu besimėgaujantį svečią. Šis desertas išsiskiria savo švelnumu ir prabangiu skoniu, primenančiu profesionalių konditerių gaminius, tačiau jį lengvai paruošite ir savo namuose. Švelnus varškės kremas harmoningai dera su traškiu sausainių pagrindu, o viršų puošiančios šviežios uogos ne tik suteikia gaivumo, bet ir papildo desertą vitaminais. Šis tortas – puikus pasirinkimas šeimos šventėms, svečių priėmimui ar tiesiog savaitgalio malonumui. Paslaptis glūdi kokybiniuose ingredientuose ir jų suderinime, o rezultatas – neapsakomai skanus desertas, kuris tirpsta burnoje ir palieka ilgai išliekantį poskonį. Nors receptas atrodo paprastas, jis puikiai atskleidžia, kaip iš nesudėtingų ingredientų galima sukurti tikrą kulinarinį šedevrą. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

  • Vietoje vanilinės "President" varškės galima naudoti bet kokią kitą geros kokybės varškę, papildant ją vanilės ekstraktu arba vanilinu. 
  • Sausainių pagrindui tinka įvairūs sausainiai – nuo paprastų "Digestive" sausainių iki "Oreo" ar "Selga" sausainių. 
  • Jei norite, vietoje šokolado galite naudoti baltąjį šokoladą arba karamelę
  • Uogoms taip pat nėra apribojimų – puikiai tinka braškės, mėlynės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai ar net karamelizuoti vaisiai, pavyzdžiui, obuoliai ar kriaušės. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

  • Norint pasiekti geriausią rezultatą, varškę rekomenduojama persukti per sietelį arba sutrinti elektriniu plaktuvu, kad nebeliktų gumulėlių. Taip užtikrinsite itin šilkinę torto tekstūrą. 
  • Sausainių pagrindą galite šiek tiek ilgiau pakepti, jei mėgstate traškesnį pagrindą. 
  • Prieš išimdami tortą iš orkaitės, atkreipkite dėmesį, kad vidurys gali atrodyti nepakankamai iškepęs – tai normalu, nes atvėsęs tortas dar šiek tiek sutvirtės. 
  • Prieš puošiant uogomis, leiskite tortui visiškai atvėsti, kad šokoladas gražiai sustingtų ant paviršiaus. 

Ingredientai

    • Sausainiai: 200 g (namie kepti prancūziški sviestiniai arba pirktiniai) 
    • Sviestas: 50 g 
    • Šokoladas: 100 g (tamsus arba pieninis) 
    • Vanilinė varškė: 1 kg ("President" arba kita) 
    • Kiaušiniai: 3 vienetai 
    • Miltai: 100 g 
    • Šviežios uogos: pagal skonį (braškės, mėlynės, avietės) 
    • Šviežia mėta: pagal skonį (papuošimui) 

    Recepto paruošimas

  1. 1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Kepimo formą ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  2. 2. Sausainius sudėkite į stiprų maišelį ir kočėlu sutrupinkite iki smulkių trupinių. Taip pat galite naudoti virtuvinį kombainą, kuris akimirksniu susmulkins sausainius.
  3. 3. Nedideliame puode ant silpnos ugnies atsargiai ištirpinsite 50 g sviesto. Į išlydytą sviestą įberkite 50 g šokolado ir maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir masė taps vientisa.
  4. 4. Susmulkintus sausainius supilsite į dubenį, užpilsite šokolado-sviesto mišiniu ir kruopščiai išmaišysite, kad visi sausainių trupiniai būtų tolygiai padengti.
  5. 5. Gautą masę sukrėsite į paruoštą kepimo formą ir plokščiu įrankiu (pvz., šaukštu ar mentele) gerai suspausite ir išlyginsite, formuodami vientisą pagrindą.
  6. 6. Sausainių pagrindą pakepa orkaitėje apie 10 minučių, kol jis šiek tiek sukietės.
  7. 7. Tuo metu paruoškite varškės įdarą. Dideliame dubenyje išplakite varškę, kad ji taptų vientisa. Įmuškite 3 kiaušinius ir gerai išmaišykite. Po to įsijokite miltus ir vėl kruopščiai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
  8. 8. Paruoštą varškės masę atsargiai užpildami ant apkepto sausainių pagrindo ir išlyginate paviršių.
  9. 9. Įdėkite tortą į orkaitę ir kepkite 45-60 minučių, kol paviršius gražiai apskrus, o vidus išsikeps. Nepamirškite, kad varškės sluoksnis liks švelnus ir ne visiškai kietas – tai yra šio torto ypatumas.
  10. 10. Iškeptą tortą reikia išimti iš orkaitės ir leisti jam šiek tiek atvėsti kepimo formoje.
  11. 11. Likusius 50 g šokolado ištirpinsite mažame puodelyje, įstatytame į puodą su karštu vandeniu (vandens vonelėje).
  12. 12. Atvėsusį tortą apšlakstykite ištirpintu šokoladu, naudodami šaukštą arba konditerinį maišelį gražiam raštui sukurti.
  13. 13. Paviršių papuošiame šviežiomis uogomis ir mėtos lapeliais.
Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐
Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐
Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐
Šilkinis varškės tortas su uogomis 🍰🍓🫐
Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)
Gaivus mangų ir varškės tortas, be kaltės jausmo
(1)
Šokoladinis tortas su avietėmis
(8)
Braškinis tortas
(19)