Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių

2025-02-19 Autorius 5 produktai

Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Sveiki, mieli desertų mėgėjai! Šiandien noriu pasidalinti nuostabaus skonio desertu, kuris užkariauja širdis vos pirmu kąsniu. Šis greitas kokosinis tortas su kremine varške yra tikras atradimas tiems, kurie vertina greitai paruošiamus, bet nepaprastai skanius desertus. Tortas pasižymi subtiliu kokoso aromatu ir švelniu, kreminiu skoniu, kuris tiesiog tirpsta burnoje. Per daugybę metų gaminant įvairius desertus, šis receptas tapo vienu populiariausių mano aplinkoje - jis idealiai tinka tiek kasdienai, tiek ypatingoms progoms. Dėl šio tortuko esu sulaukusi gausybės komplimentų ir nesuskaičiuojamų prašymų pasidalinti receptu. Geriausia jo savybė - paruošti jį galite neįtikėtinai greitai, vos per 10 minučių! Žinoma, teks truputį palaukti, kol jis sustings šaldytuve, bet patikėkite - laukimas tikrai to vertas. Kiekvienas kąsnis atneša gaivaus kokoso ir švelnios varškės darnią harmoniją, kuri nepaliks abejingų. 

Galimos ingredientų alternatyvos
 

Jeigu neturite kai kurių ingredientų, galite juos pakeisti alternatyvomis. Vietoj kreminės varškės galima naudoti įprastą varškę, tačiau tokiu atveju rekomenduojama ją pertrinti blenderiu iki vientisos masės. Baltąjį šokoladą galima pakeisti pieniniu, tik tuomet skonis bus kitoks, ne toks kokosinis. Kokosų kremą galima pakeisti kondensuotu pienu su lašeliu kokosų ekstrakto. Jei neturite vaflių lakštų, galite naudoti sausainius "Selga" arba kitus plokščius sausainius. Kokosų drožles galima pakeisti smulkintais riešutais, pavyzdžiui, migdolais ar lazdyno riešutais. 

Reklama


Patiekalo gaminimo patarimai
 

Siekiant geriausio rezultato, rekomenduoju naudoti aukštos kokybės baltąjį šokoladą, kuris suteiks kremui tinkamą konsistenciją ir skonį. Šokoladą tirpinkite neaukštoje temperatūroje, kad neperkaistų. Jei naudojate kokosų pieną vietoj kokosų kremo, būtinai naudokite tik kietąją dalį (pastatykite skardinę šaldytuve per naktį, kad atsiskirtų). Kreminę varškę prieš naudojimą palaikykite kambario temperatūroje apie 30 minučių - taip lengviau išmaišysite. Vaflių lakštus prieš naudojimą galite šiek tiek sudrėkinti pienu - taip jie greičiau suminkštės ir desertą bus galima pjauti anksčiau. 

Kalorijos
 

Šiame kokosiniame torte su kremine varške iš viso yra apie 3200 kalorijų. Skaičiuojant, kad tortas padalintas į 8 porcijas, vienoje porcijoje yra apytiksliai 400 kalorijų. Energinė vertė gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo konkrečių naudojamų produktų gamintojų. 

Ingredientai

    • kreminė varškė: 500 gramų
    • kokosų kremas: 200 gramų
    • baltas šokoladas: 200 gramų
    • kokosų drožlės: 110 gramų
    • vaflių lakštai: 5-7 vnt.

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į didelį dubenį sudedame kreminę varškę ir išmaišome iki vientisos masės.
  2. 2. Įmaišome kokosų kremą į varškę, kruopščiai išmaišydami iki vienalytės konsistencijos.
  3. 3. Baltąjį šokoladą reikia sulaužyti mažesniais gabalėliais ir ištirpinti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje (trumpais intervalais, kas 20-30 sekundžių išmaišant).
  4. 4. Ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą baltąjį šokoladą supilame į varškės ir kokosų kremo mišinį.
  5. 5. Į masę suberiame 90g kokosų drožlių (20g pasiliekame papuošimui) ir kruopščiai išmaišome visą kremą.
  6. 6. Dabar reikės paimti pirmą vaflio lakštą ir ant jo dosniai užtepti paruošto kremo, tačiau nuo kraštelių paliekame po 0,5-1cm neužteptą tarpelį.
  7. 7. Uždėsime antrą vaflio lakštą ir pakartosime procedūrą – vėl užtepsime dosnų kremo sluoksnį.
  8. 8. Taip sluoksniuojame tol, kol užbaigiame visus vaflius arba sunaudojame visą kremą.
  9. 9. Uždėjus paskutinį vaflio lakštą, jį švelniai spaudžiame delnais, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat kraštų.
  10. 10. Ant torto viršaus reikia užtepti likusį kremą, jį gražiai išlyginti.
  11. 11. Pabarstysite paviršių likusiais kokosų drožlėmis ir papuošite sulaužytų vaflių gabalėliais.
  12. 12. Paruoštą tortą būtina dėti į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, kad gerai sustingtų.
  13. 13. Santrauka: Greitas kokosinis tortas su kremine varške – tai tobulas pasirinkimas, kai reikia greitai paruošti įspūdingą desertą. Šio torto paruošimas užtruks vos 10 minučių, o rezultatas nustebins net išrankiausius skanėstų mėgėjus. Švelnaus kokosinio skonio kremas puikiai dera su traškiais vaflių lakštais, kurie ilgainiui suminkštėja ir sudaro harmoningą skonių derinį. Nors desertą reikės palaikyti šaldytuve, kad sustingtų, laukimas tikrai to vertas – jūs ir jūsų svečiai neabejotinai liks sužavėti šiuo paprastu, bet nepaprastai skanių desertu. Tai puikus pasirinkimas šeimos šventėms, draugų susibūrimams ar tiesiog jaukiam savaitgalio vakarui su arbatos puodeliu. Skanaus!
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Greitas kokosinis tortas su kremine varške, per 10 minučių
Bananinis medaus tortas
(1)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Morkų tortas Valentino dienai su Philadelphia sūrio kremu
(4)
Avietinis baltojo šokolado tortas
(4)
Karališkas Tortas Napoleonas
(27)