Veganiškas šilauogių tortas – tai tikra desertų puošmena, kurią įvertins tiek veganiškos, tiek tradicinės virtuvės gerbėjai. Šis tortas išsiskiria savo gaiviu šilauogių skoniu ir kreminiu, švelniu tekstūros kontrastu tarp purių biskvitų ir sodraus sviestinio kremo. Šis desertas ne tik atrodo įspūdingai, bet ir yra puikus pasirinkimas ypatingoms progoms: gimtadieniams, jubiliejams ar šeimos susibūrimams. Be to, tortas visiškai be gyvūninės kilmės produktų, tad jis tiks veganams bei žmonėms, vengiantiems laktozės. Kiekvienas kąsnis – tai maloni gaivaus uogų rūgštumo ir saldumo dermė, apgaubta aksominiu kokosų kremu. Visa tai sukuria neprilygstamą skonio harmoniją, kuri privers norėti dar vieno gabalėlio.
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kvietinius miltus galima keisti speltos miltais ar universaliais begliuteniais miltų mišiniais.
- Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu arba tapiokos krakmolu.
- Rudojo cukraus alternatyva – kokosų cukrus arba nerafinuotas cukranendrių cukrus.
- Augalinį pieną galima rinktis pagal skonį: migdolų, avižų, sojų ar ryžių pieną.
- Saulėgrąžų aliejų galima keisti rapsų ar neutralaus skonio kokosų aliejumi.
- Obuolių sidro actas tinka keisti baltuoju vyno actu arba šviežiomis citrinos sultimis.
- Šilauoges galima derinti su mėlynėmis ar juodosiomis serbentėmis.
- Agaro miltelius galima keisti želė tirštikliais, tinkamais veganams.
- Augalinis sviestas gali būti pakeistas kokoso aliejumi arba veganišku margarinu.
- Tapiokos krakmolas gali būti keičiamas kukurūzų krakmolu.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Biskvitus kepkite dieną prieš, kad jie geriau susistovėtų ir būtų lengviau perpjaunami.
- Norint išgauti dar intensyvesnį šilauogių skonį, dalį uogų galima šiek tiek sutrinti prieš virimą.
- Svarbu sviestinį kremą gerai atvėsinti prieš torto sluoksniavimą, kad jis būtų standesnis ir lengviau formuojamas.
- Jei norite lengvesnės kremo tekstūros, kokosų kremo dalį galite keisti veganiška plakama grietinėle.
- Dekoracijai naudokite šviežias šilauoges, valgomus žiedus ar mėtų lapelius, kad suteiktumėte tortui natūralios elegancijos.
- Jei norite ypatingo vizualinio efekto, biskvitus galite lengvai sudrėkinti šviežių citrinų ar apelsinų sultimis prieš sluoksniavimą.