Nekeptas greitas saldžių krekerių tortas su grietinės kremu

2024-11-10 Autorius Jurgittos receptai

Nekeptas greitas saldžių krekerių tortas su grietinės kremu
„Nekeptas greitas saldžių krekerių tortas su grietinės kremu“ – tai paprastas, bet labai gardus desertinis receptas, kurį galima pasiruošti vos per kelias minutes. Šio torto pagrindas – grietinė ir saldūs krekeriai, kurie derinami su cukrumi, citrinos sultimis ir įvairiais riešutais. Šis desertas nereikalauja jokio kepimo ir gali būti praturtintas įvairiais priedais, tokiais kaip želė gabalėliai ar džiovinti vaisiai, suteikiantys papildomą skonio ir tekstūros sluoksnį. Tai puikus pasirinkimas šeimos šventėms ar tiesiog greitam saldumynui, kuris maloniai nustebins tiek vaikus, tiek suaugusius.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Grietinė: vietoj grietinės galite naudoti graikišką jogurtą ar kefyrą, jei norite švelnesnio, lengvesnio skonio ir mažesnio riebumo.
  • Saldūs krekeriai: jei krekeriai nepatinka, galite rinktis sausainius su mažiau cukraus ar net migdolų miltų sausainius, kad tortas būtų sveikesnis.
  • Riešutai: migdolus ir lazdyno riešutus galite keisti graikiniais riešutais, pekano riešutais ar net saulėgrąžomis – viskas priklauso nuo jūsų skonio.
  • Cukrus: vietoj baltojo cukraus galite naudoti kokosų cukrų ar medų, kurie suteiks malonų karamelinį atspalvį.

Patiekalo gaminimo patarimai

  • Naudokite šviežiai spaustas citrinos sultis, kad grietinės kremas gautų lengvą gaivumo natą.
  • Leiskite tortui per naktį šaldytuve pilnai sustingti – taip krekeriai sugers kremą ir desertas taps dar skanesnis.
  • Norėdami daugiau dekoravimo idėjų, galite naudoti šviežius ar džiovintus vaisius, tarkuotą šokoladą ar net plakto kremo.

Kalorijos

  • Bendra kalorijų vertė: apie 2200 kcal
  • Vienoje porcijoje (1/8): apie 275 kcal

Ingredientai

    • grietinė: 1 litro
    • saldūs krekeriai: 3 pakelių (po 150 gramų)
    • cukrus: 0,5 stiklinės
    • vanilinis cukrus
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • migdolų riešutai: 1 saujos
    • lazdyno riešutai: 1 saujos
    • Dar galite įdėti: želė gabalėlių ar mėgstamų džiovintų vaisių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių grietinę, cukrų, vanilinį cukrų gerai išmaišykite, kol ištirps cukrus.
  2. 2. Po to sudėkite riešutus bei juos sumalkite, supilkite citrinos sultis.
  3. 3. Tuomet sudėkite nesmulkintus krekerius, gerai išmaišykite bei sudėkite į formą, išklotą su maistine plevele.
  4. 4. Suspauskite bei palikite šaldytuve per visą naktį. Skanaukite!
  5. 5. Pastebėjimas: Krekerių tortuką papuošti galite įvairiai kaip tik norisi: ar vaisiais, ar užtarkuoti šokolado. Aš pasirinkau braškes.
  6. 6. Santrauka: Šis nekeptas saldžių krekerių tortas su grietinės kremu yra paprastas, bet labai gardus pasirinkimas desertui. Puikiai dera grietinės rūgštelė, saldžių krekerių traškumas ir riešutų tekstūra. Paruošti šį tortą yra labai lengva, o galutinio rezultato skonis džiugina tiek vaikus, tiek suaugusius.
Gaivus nekeptas tortas su avokadų kremu
(4)
Špinatų tortas su pertepimu ir glajumi pagal Beatą
(8)
Tortas "Mocartas"
(5)
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Tortas "Baltoji Svaja"
(6)