Nerealiai mėgstu šį varkės tortą, nes lengva bei nesudėtinga pagaminti. Šį kartą gaminau su varške ir grietinėle, bet galite vietoje varškės dėti ricotos arba mascarponės sūrį, taip pat, kad būtu lengvesnis į masę įmaišyti jogurto.
1. Iš pradžių sausainius susmulkiname bei sumaišome su tirpintu sviestu (arba džemu). Išardomą apvalią 20 centimetrų skersmens formą išklojame plėvele (arba kepimo popieriumi). Suberiame sausainius bei suspaudžiame. Padedame į šaldytuvą.
2. Tuomet varškę išplakame su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Iš anksto užmerktą želatiną ištirpiname karštame vandenyje. Plona srovele supilame į varškės masę nuolatos maišydamos. Atsargiai įmaišome išplaktą grietinėlę.
3. Tada sudedame pasiruoštą masę ant sausainių, išlyginame paviršių bei padedame į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.
4. Galiausiai viršų papuošiame uogomis arba vaisiais. Skanaujame!