Rupjmaizes kārtojums - Latviškas ruginės duonos tortas su maskarponės sūriu

2020-11-22 Autorius San-Zar virtuviniai eksperimentai

Rupjmaizes kārtojums - Latviškas ruginės duonos tortas su maskarponės sūriu
Tai labai skanus ir lengvai pagaminamas tortas su maskarponės sūriu. Toks tortas tikrai pavyks net virtuvės naujokams. Ačiū broliukams latviams, už parodytą receptą. :)

Ingredientai

    • džiovinta ruginė duona be plutos: ~350-400 gramų (pvz.: "Kauno")
    • maskarponės sūris: 100 gramų
    • riebi grietinėlė: 150 mililitrų
    • bruknių uogienė: 200 mililitrų
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • cinamonas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia džiovintą duoną sutrupiname trintuve arba maisto smulkintuvu.
  2. 2. Tada trupinius kartu su cinamonu ir dviem šaukštais cukraus kepame ant vidutinio kaitrumo ugnies keptuvėje vis pamaišydami.
  3. tortas su maskarponės sūriu ir grietinėle
  4. 3. Iškepus leidžiame visiškai atvėsti.
  5. 4. Tuomet suplakame grietinėlę su tepamu maskarponės sūriu bei likusiu cukrumi ir vanilinu, kad masė liktų pakankamai minkšta.
  6. 5. Po to duonos trupinius padaliname į 2 lygias dalis, atidėdami mažą kiekį pabarstymui.
  7. 6. Į stiklinį indą beriame vieną sluoksnį duonos trupinių, tepame pusę kremo, ant jo - pusę bruknių uogienės.
  8. 7. Tuomet sluoksniais dar kartą dedame likusią duoną, kremą bei uogienę. Viršų pabarstome likusiais trupiniais.
  9. 8. Įdedame į šaldytuvą bent jau 6 valandoms, kad susigertų, o idealiausia - iki kitos dienos. Lepinamės!
  10. ruginės duonos tortas su maskarpone
  11. 9. Patarimas: Apatinį duonos sluoksnį galite padaryti šiek tiek plonesnį nei vidurinį, nes pastarasis mirksta iš dviejų pusių.
  12. 10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.
Kvapnus drėgnas moliūgų tortas
(11)
Kokosinis varškės tortas Raffaello
(1)
Tortas "Braškinė gaiva"
(4)