Lengvas šokoladinis tortas su itin pikantišku priedu!

Labai labai pagaminamas šokoladinis tortas. Bet tuo pačiu lygiai taip pat paprastai juo galite nustebinti visus svečius ir artimuosius. Kas nemėgstate pikantiškumo, galima pakeisti tepamąjį sūrelį švelniąja varške.

Ingredientai

    Lakštui:
    • juodas šokoladas: 200 gramų
    • sviestas: 100 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • cukrus: 100 gramų
    • miltai: 70 gramų
    • druska: 0,5 šaukštelio
    Kremui:
    • tepamasis varškės sūrelis: 200 gramų
    • sviestas: 50 gramų
    • sutirštintas pienas su cukrumi: 100 gramų
    • vanilės ekstraktas: lašelio
    Glajui:
    • šokoladas: 100 gramų
    • grietinėlė: 50 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • konjakas: 2 šaukštelių (arba brendis)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kvadratinę kepimo formą išklojame su kepimo popieriumi.
  2. 2. Tuomet šokoladą ir sviestą ištirpiname, atvėsiname.
  3. 3. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir druska, kol pabals.
  4. 4. Sumaišome šokoladą su kiaušiniais, ant viršaus persijojame miltus bei atsargiai sumaišome.
  5. 5. Tėšlą sudedame į formą (22x22 centimetrų dydžio) ir kepame maždaug 20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
  6. 6. Atvėsiname formoje.
  7. 7. Kremas: Visus nurodytus ingredientus išplakame kartu.
  8. 8. Glajus:Visus nurodytus ingredientus intensyviai maišydamos ištirpiname kartu, šiek tiek atvėsiname. Supilame į popierinę tūtelę.
  9. 9. Lakštą patepame kremu ir viršų iš tūtelės apliejame šokoladiniu glajumi. Lepinamės!
  10. 10. Rekomendacija: Daugiau šokoladinių tortų receptų rasite: Šokoladiniai tortai.
Braškių tortas su maskarponės kremu
(5)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Biskvitas tortui
(8)