Tortas Napoleonas yra tikras desertų karalius. Šis receptas nėra standartinis, nes pagaminta su citrininiu sutirštinto pieno kremu, bet dėl to jis tampa tik dar skanesnis!
Tad šį kartą Jums pristatau - pyragą "Napoleoną" su citrininiu kondensuoto pieno kremu. Tokio torto variantų internete galima surasti labai daug - tiek tešlos, tiek kremų visa galybė, tad tikrai galima išsirinkti sau patinkantį variantą. Aš šįkart pasirinkau gaminti seną seną receptą, rastą mamos receptų sąsiuvinyje, kuriam metų daugiau, nei man.. Todėl šis "Napoleonas" iš senų laikų, kai tortai buvo kepami tik didesnėms šventėms, tai visada būdavo patys skaniausi ir tobuliausi. :)
"Napoleono" lakštams gaminti naudojama daug sviesto arba margarino. Galite kepti tiek su vienu, tiek su kitu, bet senuose šaltiniuose teigiama, kad tikrasis "Napoleonas" kepamas su margarinu.
Nors dauguma galvoja, kad šis tortas kažkaip susietas su Napoleonu Bonapartu, bet kiek paskaitinėjau internete, tai yra tik mitas. :)
Reklama
Galimos ingredientų alternatyvos
- Vietoje margarino "Vilnius" kepiniams galite naudoti bet kokį kitą aukštos kokybės margariną, skirtą kepiniams, arba tą patį kiekį sviesto, jei norite autentiškesnio skonio.
- Grietinę galima pakeisti rūgščia grietine arba natūraliu jogurtu.
- Jei neturite šviežios citrinos, galite naudoti citrinos koncentratą (1-2 šaukštelius).
- Razinas galima pakeisti smulkintais riešutais (lazdyno, migdolų arba graikiniais), džiovintais vaisiais (abrikosais, spanguolėmis) arba visai jų atsisakyti.
- Saldintą sutirštintą pieną galima pakeisti įprastu sutirštintu pienu, papildomai įdedant cukraus.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai - Tešlai gaminti naudokite šaltą margariną ar sviestą tiesiai iš šaldytuvo – taip užtikrinsite, kad lakštai bus traškūs ir sluoksniuoti.
- Būtinai leiskite tešlai pailsėti šaldytuve – tai padės jai tapti elastingesne ir lengviau kočiojama.
- Kočiojant lakštus, periodiškai pabarstykite juos nedideliu kiekiu miltų, kad neprikibtų prie paviršiaus.
- Lakštus kepkite atsargiai stebėdami – jie greitai ruduoja ir gali sudegti.
- Visus kremo ingredientus naudokite kambario temperatūros – taip išvengsite gumuliukų.
- Leiskite tortui pastovėti šaldytuve bent 3-4 valandas, o geriausia – per naktį, kad lakštai suminkštėtų ir įsigertų kremo aromatus.
- Prieš patiekiant, išimkite tortą iš šaldytuvo 15-20 minučių anksčiau, kad atsiskleistų visi jo skoniai.
Aldona
Atsakyti
Zita
Atsakyti
Rima
Atsakyti
Agnė
Atsakyti