Nuostabiai gardus tortas - lengvas bei gaivus, kažkuo panašu į ledus. Vienas iš tokių tortų, kurį galite valgyti kitą ar net tą pačią dieną po pagaminimo. Bus būtinai būtinai pakartotas dar ne kartą!
"Kahlúa" likeris: lašelio (nėra būtina, taip pat galite pakeisti kitu kavos likeriu ar romu)
paskrudinti ir susmulkinti lazdyno riešutai: 100-200 gramų
Biskvitams sulaistyti:
gera stipri kava (plikyta arba tirpi) su cukrumi ir brendžiu: 1 stiklinės (arba pagal skonį)
Papuošimui:
kartus juodas šokoladas: 100 gramų
aliejus: 1 valgomojo šaukšto
skrudinti lazdyno riešutai: 1 saujelės
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių biskvitams riebalais ištepame dvi 24-26 centimetrų skersmens kepimo skardas. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros. Tada išsijoti kartu miltus bei kakavą. Kitame inde išmaišome kiaušinius su cukrumi, uždedame ant puodo su garais ir maišydamos laikome tol, kol masė tik sušyla.
2. Po to nukeliame bei mikseriu plakame tol kol masė patrigubės. Įdedame trečdalį miltų į kiaušinių masę bei atsargiai išmaišome. Sudedame likusius miltus per 2 kartus atsargiai išmaišydamos. Vieną puodelį tešlos išmaišome su išlydytu sviestu bei gautą masę sumaišome su likusia tešla. Supilame į skardą bei kepame maždaug 20 minučių, tikriname mediniu smeigtuku. Iškepus išimame iš orkaitės bei paliekame atvėsti. Išimame iš skardų biskvitus bei kiekvieną padaliname pusiau, šitaip gauname 4 lakštus.
3. Tuomet, pertepimui, didesniame inde tirpią kavą užpilame su karštu vandeniu, ištirpus sudedame "Nutella" kremą, supilame (jeigu naudosite) kavos likerį bei viską gerai išplakame iki vientisos masės.
4. Atskirame inde išplakame grietinėlę bei atsargiai po truputį įmaišome į ją kavos ir "nutella" masę. Maišome tik tiek, kol spalva susivienodins.
5. Tortą surinkinėjame sluoksniuodamos biskvito lakštus (nepamirštame sulaistyti) ir kremą (paskutinį ketvirtadalį kremo palikdamos torto aptepimui) ir užbarstydamos skrudintų lazdyno riešutų ant kiekvieno kremo sluoksnio.