Autorius apie receptą
Visada pavykstantis šviesus biskvitas tortui – tai klasikinis, patikimas receptas, kuris taps jūsų mėgstamiausiu pagrindu įvairiems tortams ir desertams. Šis biskvitas ypatingas tuo, kad jis iškepa purus, minkštas ir lengvai pjaustomas į kelis sluoksnius. Dėl savo neutralios, švelnios tekstūros jis puikiai dera su įvairiais įdarais: nuo lengvų grietinėlės kremų iki sodrių šokoladinių ar vaisinių sluoksnių. Šis receptas garantuoja, kad biskvitas nepraras apimties, nesubliūkš ir bus lygus bei tolygiai iškepęs.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Kiaušiniai: galima naudoti M dydžio kiaušinius, tačiau reikėtų padidinti jų skaičių iki 4 vienetų.
- Cukrus: vietoje baltojo cukraus galima rinktis smulkų rudą cukrų, kuris suteiks lengvą karamelinį poskonį.
- Miltai: galima naudoti speltų miltus, kurie suteiks šiek tiek riešutų poskonio, tačiau reikėtų persijoti juos kelis kartus.
- Sviestas: galima pakeisti neutralaus skonio augaliniu aliejumi, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų aliejumi.
- Kepimo milteliai: galima naudoti tą patį kiekį sodos, ją nugesinus keliais lašais citrinos sulčių.
Reklama
Patiekalo gaminimo patarimai
- Kiaušinius prieš plakant būtina išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
- Baltymus geriausia plakti švarioje, neriebioje ir sausai išvalytoje dubenyje – taip jie greičiau ir tvirčiau išsiplaks.
- Miltus visuomet persijokite – tai padės biskvitui tapti dar puresniam ir išvengsite gumulėlių tešloje.
- Kepimo formos kraštų geriau netepti riebalais, kad biskvitas galėtų „užlipti“ ir neiškristų kepdamas.
- Iškepusį biskvitą rekomenduojama brandinti 6-12 valandų, kad pjaustant jis trupėtų mažiau ir būtų lygūs pjūviai.
Atsiliepimai
Aistė
Atsakyti
Receptų mylėtoja
Atsakyti
Lina Kazlauskaitė
Atsakyti
Rūta Kažukauskienė
Atsakyti
Irma
Atsakyti
Marytė
Nuvylė
Jolanta Vaitkeviciene
Atsakyti
Aura
Atsakyti
Julija
Atsakyti
Tiesiog as
Atsakyti