Visada pavykstantis šviesus biskvitas tortui

Autorius apie receptą

Visada pavykstantis šviesus biskvitas tortui – tai klasikinis, patikimas receptas, kuris taps jūsų mėgstamiausiu pagrindu įvairiems tortams ir desertams. Šis biskvitas ypatingas tuo, kad jis iškepa purus, minkštas ir lengvai pjaustomas į kelis sluoksnius. Dėl savo neutralios, švelnios tekstūros jis puikiai dera su įvairiais įdarais: nuo lengvų grietinėlės kremų iki sodrių šokoladinių ar vaisinių sluoksnių. Šis receptas garantuoja, kad biskvitas nepraras apimties, nesubliūkš ir bus lygus bei tolygiai iškepęs. 

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Kiaušiniai: galima naudoti M dydžio kiaušinius, tačiau reikėtų padidinti jų skaičių iki 4 vienetų.
  • Cukrus: vietoje baltojo cukraus galima rinktis smulkų rudą cukrų, kuris suteiks lengvą karamelinį poskonį.
  • Miltai: galima naudoti speltų miltus, kurie suteiks šiek tiek riešutų poskonio, tačiau reikėtų persijoti juos kelis kartus.
  • Sviestas: galima pakeisti neutralaus skonio augaliniu aliejumi, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų aliejumi.
  • Kepimo milteliai: galima naudoti tą patį kiekį sodos, ją nugesinus keliais lašais citrinos sulčių.


Reklama

Patiekalo gaminimo patarimai
 
  • Kiaušinius prieš plakant būtina išimti iš šaldytuvo ir palaikyti kambario temperatūroje bent 30 minučių.
  • Baltymus geriausia plakti švarioje, neriebioje ir sausai išvalytoje dubenyje – taip jie greičiau ir tvirčiau išsiplaks.
  • Miltus visuomet persijokite – tai padės biskvitui tapti dar puresniam ir išvengsite gumulėlių tešloje.
  • Kepimo formos kraštų geriau netepti riebalais, kad biskvitas galėtų „užlipti“ ir neiškristų kepdamas.
  • Iškepusį biskvitą rekomenduojama brandinti 6-12 valandų, kad pjaustant jis trupėtų mažiau ir būtų lygūs pjūviai.

Ingredientai

    • kiaušiniai: 3 L dydžio (kambario temperatūros)
    • cukrus: 90 gramų
    • miltai: 90 gramų
    • sviestas: 30 gramų (ištirpintas)
    • kepimo milteliai: 0,5 šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.
  2. 2. Baltymus trumpai išplakame, kol pradės baltuoti, tuomet suberiame 45 gramus cukraus bei išplakame iki standumo.
  3. 3. Tada trynius išplakame su likusiu cukrumi iki purios, baltos bei standžios masės. Atsargiai į trynius įmaišome baltymus.
  4. 4. Po to miltus persijojame su kepimo milteliais bei atsargiai, dalimis įmaišome į kiaušinių masę. Paskui supilame išlydytą, kambario temperatūros sviestą bei dar kartelį permaišome.
  5. 5. Torto formos (aš pati naudojau 24 centimetrų skersmens) dugną išklojame su kepimo popieriumi, patepame aliejumi, supilame tešlą, palyginame viršų bei kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-35 minutes. Ar jau iškepė, patikriname mediniu iešmeliu.
  6. 6. Iškepus, paliekame atvėsti, po to išimame iš formos, apverčiame ant grotelių bei paliekame visiškai atvėsti. Iš šio biskvito pavyksta 3 torto padai. Aš vaikų šventei gaminau kelis tortukus, tad nuotraukoje jų matote daugiau, nes didinau ingredientų kiekius.
  7. 7. Pjaustyti biskvitą galite po 6 valandų. Skanaus!

Atsiliepimai

Aistė

Labai patiko šis biskvito receptas. Jau kuris laikas kitų net nebesirenku, gaminu tik šitaip, nes labai patiko visai šeimai. :) Ačiū Jums už tokį pasidalinimą.
Atsakyti

Receptų mylėtoja

Tik tokį biskvitą ir gaminu. Man jis visada pats tobuliausias, lengvai pavykstantis ir kito net neieškau.
Atsakyti

Lina Kazlauskaitė

Tikrai visada pavykstantis ir labai nuostabus. Paskutiniu metu kitų net nebebandau, nes šitaip taip patiko.
Atsakyti

Rūta Kažukauskienė

Jeigu gaminsite su kaimiškais kiaušiniais, o ne su pirktais prekybcentry tai šis biskvitas taps dar skanesnis (na tikriausiai ir sveikesnis). :)
Atsakyti

Irma

nusivyliau,nepavyko iskepti, gavosi tik vienas torto padas,apie pjovima per puse, o tuo labiau i tris dalis,nera net ka kalbeti....
Atsakyti

Marytė

Irma, gal pamiršai įdėti kepimo miltelių arba nepakankamai išplakei kiaušinių baltymus. Turėjo vikas gautis gerai.

Nuvylė

Man lygiai tas pats, 24 cm skersmuo, viskas įdėta ir iškilo, nes jei būtų ne iškilę, tai tešlą vos dugną dengia. Gavosi centimetro storio biskvitas. Darant iš dvigubo kiekio ingridientų, turėtų pavykti.

Jolanta Vaitkeviciene

Neiškilo
Atsakyti

Julija

Keista, bet ir man nirs viską dariau pagal receptą, biskvitas neiškilo... Ir kiaušiniai kaimiški, švieži, ir kepimo miltelių nepamiršau, ir pačios tešlos per daug nepermaišiau.
Atsakyti

Tiesiog as

Per didelė kepimo forma naudojat jei 24 centimetrų, tai ir negali iškilt, šis receptas skirtas 18 cm, na maksimum 20 cm, o jei kepat 24 tai turit dvigubint visus produktus, video labai aiškiai viską pataria
Atsakyti
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Medaus biskvitas tortams
(25)
Šokoladinis tortas su avietėmis
(8)
Pyragas kiaušinienė
(4)
Sūrio tortas su miško uogomis
(1)