Šį torto receptą sugalvojau pati vis eksperimentuodama savo virtuvėje. Pagaliau pasiekiau tokį rezultatą, kad noriu su Jumis pasidalinti. :) Gaunasi ganėtinai didelis tortas, virš 2 kilogramų.
želatina: 1 šaukštelio (aš pati dėjau želatinos miltelių šaukštelį)
citrinos sultys
Sulaistymui (pagal norus):
aš pati laisčiau su virintu vandeniu skiestą vyšnių trauktinę (gaila, šį kartą brendžio neturėjau), įpyliau dar vieną šaukštelį cukraus ir citrinos sulčių. Mažiausiai reikia 150 mililitrų sulaistymui.
Biskvitų aptepimui:
bananai: 2
citrinos sultys: šiek tiek
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius išplakame su cukrumi iki standžių putų, suberiame persijotus miltus, kakavą ir kepimo miltelius.
2. Aš pati kepiau kvadratinėje, maždaug 28x23 centimetrų dydžio formoje (26-28 centimetrų apvali forma tokiam produktų kiekiui būtų).
3. Kepame iki 175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Dedame kepti į jau įkaitusią orkaitę.
4. Atvėsusį biskvitą perpjauname į tris dalis.
5. Gaminkite pertepimą: Grietinėlę išsiplakite iki standumo, dėkite į šaldytuvą.
6. Bananus sumalkite blenderiu iki tyrelės, nepamirškite įspausti citrinos sulčių, kad nepajuoduotų bananai.
7. Atskiram inde išplakite sūrį, supilkite bananus ir išmaišykite mikseriu.
8. Į bananų ir sūrio masę supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną (kad želatinos nesutrauktų, reikia dėti atsargiai. Pirmiau į tą indelį kuriame yra želatina, įdedame kremo šaukštelį ir greitai išmaišome, išmaišius dar įdedame vieną šaukštelį kremo ir dar kartą greitai išmaišyti šaukšteliu.
9. Tuomet jau gautą "marmalą" supilame į indą kur yra likusi bananų-sūrio masė ir išplakame mikseriu.
10. Sumaišome su išplakta grietinėle.
11. Po to visą gautą kremą įdedame keliolikai minučių į šaldytuvą.
12. Belieka sublenderiuoti likusius du bananus biskvitų aptepimui bei įlašinti citrinos.
13. Taip pat pasidarome kuo sulaistysime tortą.
14. Torto sutepimas: Imkite vieną lakštą, sulaistykite gausiai, aptepkite bananų tyrele ir aptepkite kremu.
15. Dėkite antrą blyną ir darykite tą patį.
16. Kai sutepsite visus biskvitus ir visą kremą, dėkite tortą į šaldytuvą ir laukite kitos dienos kada galėsite papuošti.
Atsakinėjama į Komentarą