Močiutės medaus tortas

2021-12-09 Autorius Romas and MO

Močiutės medaus tortas
Šį medaus tortą mano močiutė ruošė labai daug kartų - tiek vestuvėms, tiek gimtadieniams, tiek kitoms ypatingomis progomis. Taigi mes tikimės, kad šis receptas atneš tikrą šventę ir į jūsų namus. Šimtus kartus išmėgintas ir daugiau nei 30 metų tobulintas receptas tiesiog negali apvilti. Recepto pabaigoje taip pat rasite ir video, su visa gaminimo eiga. Tad einame gaminti! 

Ingredientai

    Torto blynams:
    • sviestas: 100 gramų
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2
    • medus: 2 didelių šaukštų
    • torto prieskonių mišinys: 1 arbatinio šaukštelio (kardamono, kvapniųjų pipirų, gvazdikėlių, cinamono, imbiero)
    • soda: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos rūgštis: 1 arbatinio šaukštelio
    • miltai: 4 puodelių (arba kiek reikia)
    • druska: žiupsnelio
    Kremui:
    • grietinė: 1,6 kilogramo (30% riebumo arba panašiai)
    • cukrus: 14 didelių valgomųjų šaukštų
    • citrinos skonis: kelių lašų
    • citrinos rūgštis: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • vanilinis cukrus: 0,5 arbatinio šaukštelio
    Papuošimui:
    • sausainiai
    • apelsinai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į dubenį sudedame sviestą, cukrų ir medų. Viską ištirpiname ir paverdame kelias minutes. Įberiame žiupsnelį druskos ir prieskonių mišinį.
  2. 2. Vandenyje sumaišome citrinų rūgštį ir sodą. Tuomet šį mišinį supilame į pirmąjį mišinį.
  3. 3. Įmušame kiaušinius ir viską išmaišome.
  4. 4. Nuolatos maišydami beriame miltus, kol pasieksime tešlą, panašią į picos.
  5. 5. Suplojame tešlą su kočėlu. Naudodami kokį nors apskritą daiktą (dangtį, lėkštę ar panašiai) apibrėžiame blyną. Nupjaustome perteklinę tešlą. Blyną pabadome peiliu, kad iš tešlos išgaruotų vanduo. Iš likusios tešlos formuojame naujus blynus.
  6. 6. Pašauname tešlos blynus po vieną į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepame 5 minutes. Šitaip iškepame visus blynus. Jeigu reikia, išlyginame blynus peiliu. Sutraiškome iškeptus likučius.
  7. 7. Sumaišome visus kremo ingredientus elektriniu plakikliu, kol pasieksime kietas putas.
  8. 8. Paimame didelį šaukštą kremo ir paskirstome tolygiai ant viso blyno paviršiaus. Tuomet ant viršaus uždedame kitą blyną ir pakartojame procesą, kol nebelieka jokio kremo.
  9. 9. Torto kraštus ir viršų apibarstome smulkintais iškeptos tešlos trupiniais.
  10. 10. Ant torto viršaus uždedame popieriaus trafaretą ir dekoruojame apibarstę smulkintais sausainiais. Pagražiname torto kraštą dailiai išpjaustytais apelsinais. Skanaus!
  11. 11. Rekomendacija: Daugiau medaus tortų receptų rasite: Medaus tortai.


Nekeptas sluoksniuotas želė tortas
(9)
Tiramisu nekeptas tortas
(3)
Kakavinis tortas "Juoda - balta"
(5)
Biskvitinis - jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
(1)