1. Torto padas: Džiūvėsėlius sulaužykite, sumeskite į trintuvą su riešutais bei susmulkinkite, užpilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite. Torto formos dugną išklokite su kepimo popieriumi bei suberkite džiūvėsėlių masę, ją paskirstykite tolygiai, gerai suspauskite ir dėkite į šaldytuvą maždaug pusvalandžiui.
2. Pirmasis baltas sluoksnis: 7 gramus želatinos užmerkite vandenyje (kaip nurodyta ant pakelio). Tada 100 gramų grietinės bei 100 gramų jogurto išplakite su 2 valgomaisiais šaukštais cukraus ir vanile, įmaišykite ištirpintą želatiną. Tuomet 150 gramų grietinėlės išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į grietinės-jogurto masę. Supilkite kremą į torto formą bei dėkite į šaldytuvą, kol sustings.
3. Antrasis rausvas sluoksnis: 7 gramus želatinos užmerkite vandenyje, kaip nurodyta ant pakelio. Po to 130 gramų braškių bei 2 valgomuosius šaukštus cukraus sudėkite į trintuvą, sutrinkite į tyrelę. Tada 100 gramų grietinės bei 50 gramų jogurto išplakite ir sumaišykite su braškėmis, paskui įmaišykite ištirpintą želatiną. 100 mililitrų grietinėlės išplakite iki standumo bei atsargiai įmaišykite į braškių kremą. Supilkite į torto formą (ant sustingusio pirmojo sluoksnio) bei vėl dėkite i šaldytuvą, kol sustings.
4. Trečiasis raudonas sluoksnis: 5 gramus želatinos užmerkite vandenyje. Tada 170 gramų braškių bei 2 valgomuosius šaukštus cukraus sutrinkite blenderiu į tyrelę, įmaišykite ištirpintą želatiną ir supilkite ant sustingusio rausvojo sluoksnio. Ant viršaus sudėkite likusias braškes bei vėl dėkite į šaldytuvą. Skanaukite!
5. Pastebėjimas: Sluoksniai pakankamai greitai sustingsta, cukraus kiekį, reguliuojame pagal save. Tortukas labai labai gardus!
Atsiliepimai